Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

"Επί θύραις" νέο κοινοβουλευτικό "πραξικόπημα";

του Σεραφείμ Π. Κοτρώτσου
O Ανδρέας Λοβέρδος στους "Νέους Φακέλους" του Αλέξη Παπαχελά περιέγραψε μία "υποθετική" κατάσταση κατά την οποία η κυβέρνηση φέρνει προς ψήφιση στη Βουλή τη νέα δανειακή σύμβαση, ζητώντας πλειοψηφία 3/5, παρά το γεγονός ότι δεν την αναγκάζει για κάτι τέτοιο το Σύνταγμα.
Η δανειακή σύμβαση προφανώς δεν ψηφίζεται (Ν.Δ και ΛΑΟΣ το έχουν δηλώσει, για τα κόμματα της Αριστεράς δεν τέθηκε ποτέ τέτοιο θέμα) και η κυβέρνηση αναγκάζεται να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές. Έχοντας, όμως, περάσει τη δανειακή σύμβαση από τη Βουλή με την πλειοψηφία των 153 βουλευτών που διαθέτει!
Εφόσον η "υπόθεση εργασίας" του κ. Λοβέρδου διαθέτει επαφή με όσα σκέπτονται στο Μέγαρο Μαξίμου - μην ξεχνάτε το ειδικό βάρος περί τα συνταγματικά του Ευ. Βενιζέλου - αντιλαμβάνεται πως βρισκόμαστε μπροστά σε ένα κοινοβουλευτικό πραξικόπημα.
Η κυβέρνηση Παπανδρέου θα έχει περάσει μία σύμβαση που θα δεσμεύσει την Ελλάδα, τουλάχιστον μέχρι το 2021, και θα παραδώσει τις υποχρεώσεις έναντι των δανειστών σ΄τη νέα κυβέρνηση που θα έχει προκύψει από τις εκλογές. Είτε πρόκειται για μία αυτοδύναμη κυβέρνηση Σαμαρά, είτε μία συγκυβέρνηση, είτε οτιδήποτε άλλο.
Υποθετική περίπτωση ή προλείανση εδάφους;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου