Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΧΘΕΣ - ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΣΗΜΕΡΑ - ΓΙΑ ΝΙΚΗΦΟΡΟ ΑΥΡΙΟ


Εξαιρετική ήταν η εκδήλωση για τα 70 χρόνια από την Ίδρυση του Εθνικού Απελευθερωτικού Μετώπου (ΕΑΜ) που πραγματοποιήθηκε το πρωϊ της Κυριακής 23 Οκτωβρίου  στο κατάστημα της Τοπικής Κοινότητας Πεντέλης του Δήμου Πεντέλης.
Την εκδήλωση διοργάνωσαν τα παραρτήματα Μελισσίων, Αμαρουσίου, Πεύκης, Κηφισιάς, Ερυθραίας, Χαλανδρίου, Χολαργού, Αγίας Παρασκευής, Μεταμόρφωσης, του Βόρειου Τομέα Αθήνας της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας
(ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ).
Στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων επικράτησε το αδιαχώρητο από τη συμμετοχή του κόσμου. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και χαιρέτισε και εκπρόσωπος από το παράρτημα της Καλλιθέας.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε ομιλίες για τη μεγάλη συμβολή του ΕΑΜ, ΕΛΑΣ, ΕΠΟΝ και ΔΣΕ στον αγώνα κατά του φασισμού σε πανελλαδικό και σε τοπικό επίπεδο, απαγγελίες ποιημάτων, απόδοση τιμής στους αγωνιστές στο Ηρώο της Πεντέλης κ.ά.. Το όλο πρόγραμμα συνέδεσε το τότε με το σήμερα και το αύριο.
Κεντρικος ομιλητής ηταν ο Γ. Μωραίτης βετεράνος του ΚΚΕ και μέλος του Κ.Σ. της ΠΕΑΕΑ.
Επίσης την τοπική ιστορία του ΕΑΜ και του Δημοκρατικού Στρατού στις περιοχές Μελισσια –Πεντελη παρουσίασε στην εκδήλωση ο Σ. Τσιμπρικίδης πρόεδρος του παραρτήματος ΠΕΑΕΑ Μελισσιων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου