Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Σωσίβιο στο "σύστημα ΠΑΣΟΚ" από Ντόρα & Καρατζα"ΦΥΡΕΡ"

        «Υπερκομματική κυβέρνηση εκτάκτου ανάγκης»
           προτείνει η κολλητή του Χριστοφοράκου !!!
Την ώρα που η συντριπτική πλειοψηφία τόσο εντός ΠΑΣΟΚ όσο και εκτός ...κουνάει το μαντίλι στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, η συμμαχία των προθύμων τα δίνει όλα για λίγα ψίχουλα εξουσίας.
Χθες, στη... γραμμή Καρατζαφέρη, που την Παρασκευή ζήτησε λύση μέσα από την παρούσα Βουλή με πρωτοβουλία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, προσχώρησε και η έτερη μνημονιακή ψήφος. Η Ντόρα Μπακογιάννη, που, βλέποντας τη δημοσκοπική συντριβή της ΔΗΣΥ, μια και με το ζόρι φτάνει το 2%, ψάχνει απεγνωσμένα τρόπο να διασωθεί πολιτικά, δηλώνοντας έτοιμη να προσφέρει σωσίβιο στο σύστημα ΠΑΣΟΚ με αντάλλαγμα μια θέση στην κυβέρνηση.
Η Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στα μέλη της Κ.Ε. της Δημοκρατικής Συμμαχίας, ζήτησε την έγκρισή τους (προφανώς πρόκειται για χιούμορ δημοκρατικής επίφασης σε ένα κόμμα καθαρά μονοπρόσωπο) για να πάει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και αυτή, και να ζητήσει τη σύγκληση υπό την προεδρία του κ. Παπούλια του παλιού Συμβουλίου Δημοκρατίας. Εντελώς συμπτωματικά την ίδια πρόταση είχαν κάνει και τα φερέφωνα της διαπλοκής.
Η κυρία Μπακογιάννη ζήτησε τη συμμετοχή σε αυτή τη σύσκεψη αρχηγών και των πρώην πρωθυπουργών Κώστα Μητσοτάκη, Κώστα Σημίτη και Κώστα Καραμανλή (ο τελευταίος έχει αρνηθεί αυτήν την πρόταση, σύμφωνα με στενούς του συνεργάτες, και τάσσεται υπέρ των καθαρών λύσεων), με στόχο τον σχηματισμό «υπερκομματικής κυβέρνησης εκτάκτου ανάγκης» που θα στηριχτεί από τη Βουλή από όλες τις «υπεύθυνες πολιτικές δυνάμεις της χώρας που πιστεύουν ότι πρέπει να βάλουν πλάτη για τη σωτηρίας της χώρας» (προφανώς αυτές που στήριξαν και το Μνημόνιο, Καρατζαφέρης - Ντόρα).
Για το σκάνδαλο της "Proton Bank",
 η Αρχηγός της Υπεύθυνης Πολιτικής
"Δύναμης", δεν έβγαλε μιλιά ...

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, την Παρασκευή, στη Βουλή, παίζοντας ακόμη μια παράσταση κομμένη και ραμμένη στις ανάγκες διάσωσης της κυβέρνησης, είχε ζητήσει να αναλάβει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας την πρωτοβουλία για μια πιο συνθετική κυβέρνηση από την παρούσα Βουλή.
Χθες, κάποιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ (Νίκος Σαλαγιάννης, Ντίνος Βρεττός, Δημήτρης Λιντζέρης, Παναγιώτης Ρήγας, Τηλέμαχος Χυτήρης, Παναγιώτης Βαρδίκος κ.α.) με δηλώσεις τους στη «Real» τάχθηκαν υπέρ της συγκυβέρνησης.
Από τη μεριά του, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Μπεγλίτης, σε συνέντευξή του στο «Βήμα», τάχθηκε υπέρ της συγκυβέρνησης μόνο μέσα από εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου