Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Εξαιρετική η εορταστική εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Μελισσίων

Δ. ΣΤΕΡΓΙΟΥ: Αναγκαία η ύπαρξη κρατικής κοινωνικής πρόνοιας

O Δήμαρχος Δημήτρης Στεργίου Καψάλης το Σάββατο 1η Οκτωβρίου επισκέφθηκε το 1ο ΚΑΠΗ στη Δημοτική Κοινότητα Μελισσίων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία, αφιερωμένη στην τιμή, το σεβασμό και την φροντίδα που οφείλουμε στους ηλικιωμένους. Τιμώντας την Ημέρα αυτή στον χώρο των ΚΑΠΗ, ο Πρόεδρος και εθελοντές οργάνωσαν μια γιορταστική εκδήλωση με φαγητό, ποτό, τραγούδια και πολύ κέφι.
Ανάμεσα σε φίλους και συνεργάτες, που περίσσευε η καλή διάθεση και το χαμόγελο, ο Δήμαρχος χαιρέτησε το «πιο δυναμικό κομμάτι της κοινωνίας, το παραγωγικό κομμάτι που συμπαραστάθηκε και έζησε τους γονείς του, που δημιούργησε οικογένειες και συνεχίζει να προσφέρει στα παιδιά και στα εγγόνια τους. Τους γονείς μας που αποσύρθηκαν από την παραγωγική διαδικασία όχι όμως και την ενεργή δράση, γιατί έχουν αποδείξει ότι ξέρουν να αγωνίζονται, να διεκδικούν, να προσφέρουν. Παρότρυνε τους νέους να σταθούν δίπλα να εμβολιαστούν με την πείρα και την σοφία τους για να μάθουν όσα δεν ξέρουν και είναι πολλά. Να μοιραστούν τις έννοιες τους και τους έχουν παράδειγμα και καθοδηγητές στον δύσκολο αγώνα της επιβίωσης».
Στην συνέχεια αναφερόμενος στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε όλοι τόνισε την αναγκαιότητα ύπαρξης κρατικής κοινωνικής πρόνοιας.
Το πρώτο βήμα της Διοίκησης και συγκεκριμένα με την προσωπική ευθύνη και πρωτοβουλία του Δημάρχου προς αυτή την κατεύθυνση, είναι η ίδρυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου. Με την βοήθεια των εθελοντριών, διαμορφώνεται ο χώρος των κατασκηνώσεων στην Δημ. Κοινότητα Ν. Πεντέλης, για να μπορεί να εξυπηρετεί τους συνδημότες μας και να τους μετριάσει το καθημερινό άγχος της επιβίωσης.
Καταλήγοντας ο Δήμαρχος τους διαβεβαίωσε ότι « από εδώ και πέρα θα μπούμε στην διαδρομή μιας καλύτερης επικοινωνίας με στόχο ότι μπορούμε να διορθώσουμε με βάση την κοινωνική πρόνοια και την κοινωνική αλληλεγγύη. Να είστε γεροί και εύχομαι σε όλους υγεία.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου