Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Το κοινωνικό "προσωπείο" του Μ. Γραφάκου

     Μετά την αόρατη απόκτηση ελεύθερων χώρων,
           "ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ",
   η νέα καραμέλα του αποτυχημένου "golden boy" !!!
Το 2006 ο Μ. Γραφάκος, ένα αποτυχημένο golden boy (διευθύνων σύμβουλος χρηματιστηριακής που τελεί υπό εκκαθάριση), «αφουγκραζόμενος» το αίτημα των Μελισσιωτών χτίζει ολόκληρη την προεκλογική του εκστρατεία για τις δημοτικές εκλογές του 2006 σε ένα και μόνο σύνθημα: «ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΧΩΡΩΝ»
Με αυτό το σύνθημα ως προγραμματική συμφωνία το τότε στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας (δοτός υποδιοικητής του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής - Δαφνί, πρώην μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Ν.Δ.) συνεργάστηκε με δυνάμεις της αριστεράς σε δημοτικό (λέγε με Εναλλακτική Κίνηση Πολιτών) και κομματικό επίπεδο (λέγε με ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ) και κέρδισε πανηγυρικά με 46% τις δημοτικές εκλογές του 2006 στο Δήμο Μελισσίων.
Τέσσερα χρόνια μετά, και αφού εγκαταλείφθηκε από αντιδημάρχους (παραιτήσεις Σ. Βορέα, Φ. Χρυσικού), δημοτικούς συμβούλους (ανεξαρτητοποίηση 6 δημοτικών συμβούλων), δημοτικές παρατάξεις (άρση στήριξης Εναλλακτικής Κίνησης Πολιτών) και κόμματα (άρση στήριξης ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ) δεν κατάφερε να αγοράσει ούτε ένα τετραγωνικό μέτρο γης στα Μελίσσια.
Βαφτίζοντας την "ασυδοσία" σε αποτελεσματικότητα
Το παράδοξο είναι πως τα χρήματα υπήρχαν, καθώς το 2007 είχε καταφέρει, στον καιρό της παντοδυναμίας του, να επιβάλλει μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ ετήσιο φόρο 0,50 € ανά τετραγωνικό μέτρο σε κάθε κατοικία στα όρια του Δήμου Μελισσίων. Το συνολικό (αστρονομικό!) ποσό της επιβολής του συγκεκριμένου φόρου για τα έτη 2008 – 2009 – 2010 ήταν της τάξης των 2,1 εκατομμυρίων ευρώ (δηλαδή 700.000 ευρώ ανά έτος).
Τα χρήματα αυτά δεν υπάρχουν σήμερα!!! Αντί να φυλαχθούν ως κόρη οφθαλμού σε ξεχωριστό ταμείο, ο τότε δήμαρχος Μελισσίων κ. Γραφάκος βαφτίζοντας την ασυδοσία σε αποτελεσματικότητα και χωρίς καμία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου χρησιμοποίησε αυτά τα χρήματα για να μπαλώσει τρύπες της σπάταλης πολιτικής του (βλέπε καρναβάλια, γιορτές μελιού, αδελφοποιήσεις με πόλεις του εξωτερικού, εκδρομές σε όλα τα μήκη και πλάτη της Ελλάδας κτλ) που αρκετές φορές βαφτιζόταν και κοινωνική πολιτική.
Τη διετία 2010-2011 ο Μ. Γραφάκος άλλαξε καραμέλα, «αφουγκραζόμενος» πάλι την κοινωνία και επανέρχεται με νέο σύνθημα: «ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ». Εκμεταλλευόμενος την κυβερνητική οικονομική λαίλαπα αλλά και την ανικανότητα της σημερινής δημοτικής αρχής να προσφέρει στους δημότες τα αυτονόητα εμφανίζεται ως ο πλέον ευαίσθητος δημότης σε θέματα κοινωνικής πολιτικής μέσα από τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο αλλά και σε συναντήσεις με συμπολίτες μας. Φυσικά αυτή τη φορά κανείς δεν μπορεί να πειστεί από το νέο σύνθημα-πυροτέχνημα λόγω:
1. Των ιδεολογικών πεποιθήσεων του. Ο Μ. Γραφάκος διακατέχεται από νεοφιλελεύθερες πεποιθήσεις (Liberal δηλώνει στο προφίλ του στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης – facebook). Το να ενδιαφέρεται ένας νεογιάπης - πρώην χρηματιστής για την κοινωνική συνοχή του τόπου είναι σαν να ενδιαφέρεται ο λύκος για την καλή λειτουργία της στάνης.
2. Των δημοτικών πεπραγμένων του. Ο Μ. Γραφάκος μέσα σε 4 χρόνια κατάφερε να διαλύσει κάθε κοινωνική δομή του Δήμου Μελισσίων φορτώνοντας χρέη τα αρμόδια Νομικά Πρόσωπα, αφήνοντας απλήρωτους δεκάδες υπαλλήλους στο Πολιτιστικό Κέντρο και στο Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΚΕΚΑ) αλλά και επαγγελματίες-προμηθευτές οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι συμπολίτες μας.
3. Των ανέφικτων γενικόλογων προτάσεων του. Ο Μ. Γραφάκος διατυπώνει αόριστες προτάσεις – δράσεις περί κοινωνικής πολιτικής, στοχεύοντας στο θυμικό και όχι στη λογική των συμπολιτών μας, χωρίς να υπολογίζει το κόστος αλλά και την εύρεση των πόρων για την υλοποίηση τους.
ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΛΑΙΟΔΗΜΟΣ
ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου