Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Πανέτοιμοι οι Παιδικοί Σταθμοί στην έναρξη Λειτουργία​ς τους

Την Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε η έναρξη των Παιδικών & Βρεφονηπιακών Σταθμών στο Δήμο Πεντέλης.
Η προσέλευση των νηπίων στους σταθμούς και στις τρείς Δημοτικές Κοινότητες  υπήρξε αθρόα και όλο το προσωπικό υποδέθηκε τους νέους τροφίμους, οι οποίοι για πρώτη φορά εντάσσονται στο κοινωνικό σύνολο. 
Οι σταθμοί ήταν πανέτοιμοι, με πλήρη ετοιμότητα των εγκαταστάσεων και των ευκολιών και κανένα πρόβλημα δεν παρατηρήθηκε κατά την άφιξη και αναχώρηση των παιδιών.
Την επόμενη μέρα, Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου και ώρα 12.00, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συντονιστική σύσκεψη του Δημάρχου κ. Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη  και του αρμοδίου Αντιδημάρχου κ. Παναγιώτη Μούστρη, με τις Διευθύντριες των Παιδικών Σταθμών. 
Ο Δήμαρχος μετά την πληροφόρηση που είχε από τις Διευθύντριες σχετικά με τις εγγραφές των παιδιών και τη λειτουργία των παιδικών Σταθμών,  τους ευχήθηκε καλή χρονιά και ζήτησε να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους, προκειμένου να ανταποκριθούν στο σημαντικό έργο τους και στις προσδοκίες των γονέων- συμπολιτών μας.
Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στο τρόπο αντιμετώπισης και χειρισμό θεμάτων ιδιαίτερου ενδιαφέροντος, με επισήμανση  την  εκδήλωση προσοχής στα νήπια, την πρόληψη οποιουδήποτε ατυχήματος, τη συμπεριφορά τους προς τους γονείς και την άριστη συνεργασία μεταξύ τους .
Για  άλλη μια φορά επεσήμανε ότι στην  οικονομική και πολιτική καταχνιά που βρισκόμαστε, στηρίζουμε  την οικογένεια και κανένα νήπιο που επιθυμεί δεν θα  μείνει εκτός παιδικού σταθμού.
Ακολούθως η σύσκεψη συνεχίστηκε με τον Αντιδήμαρχο κ. Μούστρη,  ο οποίος αναφέρθηκε λεπτομερώς σε όλο το φάσμα της λειτουργίας των σταθμών και έδωσε τις κατάλληλες οδηγίες για την απρόσκοπτη λειτουργία τους.
Αξιοσημείωτο είναι ότι, για τη σχολική περίοδο 2013-2014 εγράφησαν 690 παιδιά στους Παιδικούς Σταθμούς, εκ των οποίων 78 βρέφη και 92 στο Κέντρο Δημιουργικής   Απασχόλησης, στο σύνολο 782 παιδιά.
Μετά από συστηματική προσπάθεια και έγκαιρη ενημέρωση όλων των γονέων, καθώς και την υποστήριξη τους για την συμπλήρωση των απαιτούμενων δικαιολογητικών, 278 παιδιά που πληρούσαν τις προϋποθέσεις, θα απαλλαγούν από την πληρωμή  τροφείων,  λόγω της ένταξης τους στο πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ .

Μια προσπάθεια της Διοίκησης για την στήριξη της οικογένειας και τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής.
                                           ΔΗΜΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου