Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

91 χρόνια από τη γενοκτονία των Ελλήνων της Μ. Ασίας

Επετειακές εκδηλώσεις Εθνικής Μνήμης για τα 91 χρόνια από τη γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Μικρασιατικός Σύλλογος «Αγ. Γεώργιος Γκιούλμπαξε»στο Δήμο μας.
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου στις 10.00 π.μ. μετά το πέρας της δοξολογίας για τα θύματα της Μικρασιατικής Καταστροφής, τελέστηκε επιμνημόσυνος δέηση στο Μνημείο των Πεσόντων, στην πλατεία Μικρασιατών  (Αγ. Γεωργίου)  στη  Δημοτική Κοινότητα Μελισσίων.  Ακολούθησε κατάθεση Στεφάνων από το Δήμαρχο Πεντέλης Δημήτρη Στεργίου – Καψάλη και εκπροσώπους των πολιτιστικών φορέων της πόλης.
Ο Δήμαρχος στο χαιρετισμό του επεσήμανε ότι : «Τιμούμε  τα θύματα του Εθνικού ξεριζωμού και όλους τους πρόσφυγες, που είναι σήμερα  η Πατρίδα μας. Σήμερα παρά ποτέ, που τα αυτονόητα στις οικογένειες, στις κοινωνίες και στα Κράτη κλυδωνίζονται και δεν είναι δεδομένα, είναι ανάγκη να έχουμε εφαλτήριο Δύναμης και Ελπίδας τις ρίζες μας

 Στην συνέχεια η ιστορικός  κα. Παπαδοπούλου Αρχοντία με την εμπνευσμένη ομιλία της, έκανε μια ιστορική αναδρομή  και φώτισε παραμέτρους της Μικρασιατικής  Καταστροφής, επισημαίνοντας έχουμε υποχρέωση να θωρακίσουμε τα παιδιά  για να ζήσουν και να προοδεύσουν καλλιεργώντας την ιστορική τους συνείδηση.
Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο Δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου- Καψάλης, ο τοπικός Αντιδήμαρχος  Μελισσίων κ. Μπούρας Βασίλης, η Αντιδήμαρχος κα. Μπούσουλα Αντα, Δημοτικοί  και Τοπικοί Σύμβουλοι και εκπρόσωποι πολιτιστικών φορέων της πόλης.

Οι τιμητικές εκδηλώσεις συνεχίζονται την επόμενη Παρασκευή  20  Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 19. 30  στη πλατεία του Αγ. Γεωργίου με παράσταση του Καραγκιόζη,  και το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 21.00, με παραδοσιακό γλέντι στο Πολιτιστικό Κέντρο της Δημοτικής Κοινότητας Μελισσίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου