Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Το «Αναρρωτήριο Πεντέλης», βράβευσε τον Δήμαρχο Δ. Στεργίου για τη συνεχή φροντίδα & προσφορά του

«Κάθε παιδί αξίζει μια οικογένεια» ήταν το κεντρικό σύνθημα Ημερίδας με θέμα «Κοινωνική Πρόνοια για τα παιδιά: Κοινωνική Επένδυση ή Ηθικό Δίλημμα», που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην Αίγλη του Ζαππείου, από το Αναρρωτήριο Πεντέλης(υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής), κατα την οποία βραβεύτηκε ο Δήμαρχος Πεντέλης κ. Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης
Ο Διοικητής του Αναρρωτηρίου Πεντέλης κ. Γεώργιος Πίγκος βράβευσε εκ μέρους του Αναρρωτηρίου τον Δήμαρχό μας για τη συνεχή φροντίδα και προσφορά του στον καθημερινό αγώνα του Αναρρωτηρίου Πεντέλης για το Παιδί.
Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, στο χαιρετισμό του, αφού ανέδειξε την ανάγκη για αλληλεγγύη και πολιτική συνοχής, ιδιαίτερα στις δύσκολες συνθήκες που περνά η χώρα μας, πρόσθεσε:
«Η παροχή υλικής και ψυχικής βοήθειας στους συνανθρώπους μας εξακολουθεί να είναι το κυρίαρχο ζητούμενο της ανθρωπότητας», ενώ στη συνέχεια ο κ. Σγουρός πραγματοποίησε μια ιστορική αναδρομή στις κοινωνίες και πώς αυτές είχαν οργανώσει τις δομές φροντίδας τους, ιδιαίτερα για τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού. Αναφερόμενος στη σημερινή εποχή επεσήμανε:
 «Ο 20ος αιώνας δικαίως ονομάσθηκε από τους ιστορικούς ως ο ‘Αιώνας του Παιδιού’. Και δυστυχώς από τον Αιώνα του Παιδιού περάσαμε στη ‘Σκοτεινή Ήπειρο’ όπως έχει χαρακτηρίσει την Ευρώπη ο γνωστός ιστορικός Μαρκ Μαζάουερ. Σήμερα, φτάσαμε στη σχεδόν ολοκληρωτική αμφισβήτηση του Κράτους πρόνοιας, τόσο όσον αφορά στο ρόλο του στην οικονομική ανάπτυξη, όσο και στην αποτελεσματικότητα κάλυψης των κοινωνικών αναγκών. Είναι σαφές ότι το κράτος-πρόνοιας σήμερα είναι αντιμέτωπο με σοβαρά προβλήματα σε ολόκληρο τον κόσμο» και πρόσθεσε:
«Στη χώρα μας αποτελεί ανάγκη εθνικής επιβίωσης η υπεράσπιση της αντίληψης ότι η κοινωνία είναι συλλογικά υπεύθυνη απέναντι στον πολίτη για την αντιμετώπιση των προνοιακών του αναγκών, καθώς και για την ανάγκη αλληλεγγύης ανάμεσα στους συνανθρώπους μας. Όσον αφορά στο ρόλο της Περιφέρειας Αττικής βάσει του «Καλλικράτη» έχουμε αρμοδιότητες προνοιακού χαρακτήρα που αφορούν στην οικογένεια, το παιδί, τους ηλικιωμένους, τα άτομα με αναπηρίες και τις ευπαθείς πληθυσμιακές ομάδες, καθώς και αρμοδιότητες που ανάγονται στην κοινωνική και οικονομική στήριξη ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, στη διεξαγωγή ερευνών για την πρόληψη και αντιμετώπιση προβλημάτων που σχετίζονται με τη λειτουργία της κοινωνίας.
Η Περιφέρεια Αττικής χρηματοδοτεί σήμερα με πόρους από το ΠΕΠ Αττικής την κατασκευή 49 παιδικών σταθμών με συνολικό προϋπολογισμό που αγγίζει τα 100 εκατομμύρια ευρώ. Είναι το μεγαλύτερο πρόγραμμα στον τομέα αυτό που βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη. Παράλληλα, υλοποιούμε άλλα 8 σημαντικά έργα στον τομέα της κοινωνικής πρόνοιας, προϋπολογισμού 14 εκατομμυρίων ευρώ. Με την αναθεώρηση του ΠΕΠ, που ενέκρινε χτες η Επιτροπή Παρακολούθησης, αυξάνουμε κατά 12 εκατομμύρια ευρώ τις πιστώσεις για υποδομές στον τομέα της κοινωνικής πρόνοιας, όπως για ορφανοτροφεία, ΚΑΠΗ, Κέντρα Φροντίδας Ηλικιωμένων.
Κεντρικός μας στόχος να εκσυγχρονίσουμε ή και σε αρκετές περιπτώσεις να αντικαταστήσουμε ή και να δημιουργήσουμε νέες δομές στο σύστημα κοινωνικής προστασίας που να μπορεί με ικανοποιητικό και αποτελεσματικό τρόπο να ανταποκρίνεται στα νέα δεδομένα και να καλύπτει όλες τις ανάγκες του κοινωνικά ευπαθούς πληθυσμού».
Στη συνέχεια ο Υποδιοικητής του ΚΠΠΑ «Η Μητέρα» (παράρτημα του οποίου αποτελεί το Αναρρωτήριο Πεντέλης) κ. Γ. Πίγκος απένειμε τιμητική πλακέτα στον Περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρό για την κοινωνική του προσφορά.
Στην ημερίδα παρέστησαν, μεταξύ άλλων, η Γενική Γραμματέας Πρόνοιας, κ. Ε. Μπέκου ο Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών, κ. Κ. Μανιάτης, και ο κ. Π. Λασκαρίδης από την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών.


ΠΗΓΕΣ: ΔΗΜΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ-ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & www.patt.gov.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου