Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

«Αδίστακτη συμμορία τραμπούκων», η «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ»

Ο φασισμός δεν έρχεται απ’ το μέλλον
Καινούργιο τάχα κάτι να μας φέρει

Τι κρύβει μεσ’ τα δόντια του το ξέρω
Καθώς μου δίνει γελαστός το χέρι.

Οι ρίζες του το σύστημα αγκαλιάζουν
Και χάνονται βαθιά στα περασμένα

Οι μάσκες του με τον καιρό αλλάζουν
Μα όχι και το μίσος του για μένα
(Μπ. Μπρέχτ)
Τα φασιστοειδή της «Χρυσής Αυγής»οι απόγονοι του Μεταξά και τη χούντας, δολοφόνησαν άνανδρα ένα νέο εργάτη και καλλιτέχνη 34 χρονών. 
Όπως πριν λίγες μέρες στην εργατούπολη του Περάματος έτσι και προχθές τη νύχτα  στο Κερατσίνι κρύβοντας το αποτρόπαιο πρόσωπο τους στο σκοτάδι χτύπησαν.
Σήμερα δεν δικαιούται κανείς να κάνει ότι δεν ξέρει, η ότι τους στηρίζει προκειμένου να χτυπήσουν το σύστημα. Η «Χρυσή Αυγή» είναι γέννημα θρέμμα του συστήματος, μια αδίστακτη συμμορία τραμπούκων.Δολοφονούν μετανάστες, αγωνιστές και πρωτοπόρους εργάτες σε διατεταγμένη υπηρεσία προκειμένου να τρομοκρατήσουν το λαϊκό κίνημα.
Είναι μπράβοι της νύχτας  και πληρωμένα τσιράκια των εφοπλιστών, του μεγάλου κεφαλαίου.
 Με τον άκρατο λαϊκισμό, και το δηλητήριο του προβοκατόρικου λόγου τους προσπαθούν να δηλητηριάσουν αξίες και ιδανικά, τις ηρωικές αγωνιστικές παραδόσεις του λαού μας.

Προκειμένου να στηρίξουν τα συμφέροντα των αφεντικών τους δολοφόνησαν έναν νέο άνεργο εργάτη, παιδί εργατικής οικογένειας. Οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα τόσο στις φτωχογειτονιές του Πειραιά, όσο και σε όλη τη χώρα πρέπει να αφυπνιστούν, να βγάλουν συμπεράσματα.
Ο λαός μας σήμερα μπορεί να δει πιο καθαρά και με αίσθημα ευθύνης τον εγκληματικό ναζιστικό χαρακτήρα της «Χρυσής Αυγής». Ταυτόχρονα, δεν πρέπει να  πέσει στην παγίδα όσων επιδιώκουν να εγκλωβίσουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια, να φρενάρουν και να βάλουν εμπόδια στις οργανωμένες εργατικές λαϊκές κινητοποιήσεις ενάντια στη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική.
Η «ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΕΝΤΕΛΗΣ» καλεί τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τη νεολαία να στηρίξουν τις πρωτοβουλίες των εργατικών σωματείων, των λαϊκών επιτροπών που καταδικάζουν, απομονώνουν και αποφασιστικά μπορούν να αχρηστεύσουν τα δίχτυα της «Χρυσής Αυγής σε κάθε τόπο δουλειάς και σχολειό, σε κάθε εργατική λαϊκή γειτονιά. Η διέξοδος βρίσκεται στην οργάνωση της λαϊκής πάλης και συμμαχίας με κατεύθυνση την ανατροπή του συστήματος, που γεννά και θρέφει τη «Χρυσή Αυγή».
Η «ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΕΝΤΕΛΗΣ» εκφράζει τα συλλυπητήρια της στην οικογένεια του δολοφονημένου νέου άνεργου εργάτη.


ΠΕΝΤΕΛΗ 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου