Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Καταδικάζει την αποτρόπαιη δολοφονία Φύσσα, η «ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ»

Πριν 7 μήνες, ως αυτοδιοικητική παράταξη, με αφορμή τον εν ψυχρώ σφαγιασμό Πακιστανού στα Πετράλωνα από μαυρομπλουζίτη - Χρυσαυγίτη, είχαμε προκαλέσει ψήφισμα του  δημοτικού Συμβουλίου Πεντέλης, κατά της ρατσιστικής βίας.Κάποιοι τότε βρήκαν ελαφρυντικά στην αποτρόπαιη ενέργεια.
 Ήταν έγχρωμος και λαθρομετανάστης, είπαν.
Χθες ήταν η σειρά κάποιου  συμπατριώτη μας γιατί τους ενοχλούσε η μουσική και τα τραγούδια του.
Αύριο μπορεί να είναι η δική σου σειρά, αγαπητέ συμπολίτη, που αγαναχτισμένος και αποκαμωμένος από την ανεργία και το οικονομικό ξεζούμισμα, με αλαφρά καρδιά, όχι μόνο  ανέχεσαι αλλά και δηλώνεις πρόθυμος  να στηρίξεις εγκληματικές συμμορίες, που ενδύονται το μανδύα της κάθαρσης  και της επιβολής του νόμου με στιλέτα και μαχαίρια.
Αλήθεια διανοείται ο απλός πολίτης, που οδηγεί έστω και η ανοχή του σε αυτό το πολιτικό τερατούργημα;
Η δημοκρατία μας, με τα  όσα λάθη και αδυναμίες της, σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να αντικατασταθεί  και να επιτραπεί να γίνει βορά του φασισμού.
Είναι ευθύνη όλων μας και η τύχη της είναι  πρωτίστως ευθύνη της συντεταγμένης πολιτείας ,αλλά συγχρόνως  και του κάθε πολίτη συλλογικά  και ατομικά
Τέλος να αφήσουν τα  πολιτικά κόμματα,  του συνταγματικού τόξου, τις ακραίες αντιπαραθέσεις,  τα δε κέντρα κατασκευής της θεωρίας  των δύο άκρων να καταλάβουν, ότι την εξουσία και την διακυβέρνηση δεν την κρατάς συκοφαντώντας  τον αντίπαλο, αλλά παράγοντας έργο χρήσιμο για το λαό!
Η κατασκευασμένη και μη επισήμως αποκηρυχθείσα θεωρία των δύο άκρων βλάπτει τον τόπο, αδυνατίζει την δημοκρατία, οξύνει την  πολιτική πόλωση, αποπροσανατολίζει τον πολίτη
Υπάρχει άκρο, είναι οργανωμένο , έχει σχέδιο, είναι επικίνδυνο και έχει ονοματεπώνυμο.
ΣΥΜΠΟΛΊΤΕΣ ΕΧΕΤΕ ΥΠΟΧΡΈΩΣΗ ΝΑ ΤΟ ΑΦΟΠΛΊΣΕΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΆ. ΑΠΑΞΙΩΣΤΕ ΤΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου