Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

O Σύλλογος Κυκλαδιτών Ν. Πεντέλης τίμησε τους λατόμους

Ετήσιο Μνημόσυνο για τους Λατόμους του Πεντελικού
Με μια σεμνή τελετή τίμησαν τους λατόμους που έχασαν την ζωή τους δουλεύοντας στα λατομεία, ο σύλλογος Κυκλαδιτών Ν.Πεντέλης την Κυριακή 24 Ιουνίου 2012 στις 11.00 το πρωί.
Στο μνημείο των λατόμων στην πλατεία της Δημοτικής Κοινότητας Ν.Πεντέλης τελέστηκε τρισάγιο παρουσία του Δημάρχου Πεντέλης Δημήτρη Στεργίου - Καψάλη, δημοτικών συμβούλων και συγγενών των θυμάτων, ενώ στο Πνευματικό Κέντρο λειτουργούσε έκθεση φωτογραφίας από την καθημερινότητα των λατόμων την περίοδο του ΄50 και ΄60 στα λατομεία.
Ο Δήμαρχος Δημήτρης Στεργίου - Καψάλης ήταν ιδιαίτερα συγκινημένος, αντικρύζοντας στο μνημείο των λατόμων το όνομα του πατέρα του και με μνήμες σκληρές από το μεσαιωνικές συνθήκες εργασίας που επικρατούσαν στα λατομεία είπε:

«Ολοι εμείς οι ηλιοκαμένοι που σκαλίσαμε ακατέργαστο όγκο μέσα από το βουνό με τα χέρια μας, έχουμε την τεράστια ευθύνη να στηρίξουμε τον αγώνα των νέων παιδιών, να στηρίξουμε το δίκαιο τους, και να προστατεύσουμε το Πεντελικό βουνό, στην μνήμη όλων όσων άφησαν τη ζωή τους στο καθήκον για την οικογένεια. Με αγώνες και αίμα δυστυχώς, κερδίζονται οι νίκες!».









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου