Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Εντυπωσιακό το 10ο Φεστιβάλ Πολιτισμού & Χειροτεχνίας

        10ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑΣ
                στη γενέτειρα του Παρθενώνα, ΠΕΝΤΕΛΗ
Στην Πεντέλη, στην «Γενέτειρα του Παρθενώνα» του συμβόλου της Δημοκρατίας και του Πολιτισμού, ο Δήμαρχος και Πολίτης του Κόσμου Δημήτρης Στεργίου - Καψάλης, υποδέχθηκε τους εκπροσώπους των λαών της υφηλίου.
Την Κυριακή 10 Ιουνίου, η πλατεία της Δημ. Κοινότητας N. Πεντέλης πλημμύρισε από χρώματα, μουσικές, χειροτεχνήματα και πολιτισμό των 20 κρατών που συμμετείχαν στο 10ο Φεστιβάλ Πολιτισμού και Χειροτεχνίας.
Μια γιορτή των λαών που διοργάνωσε με επιτυχία ο Δήμος Πεντέλης σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Σύνδεσμος Φιλίας των Εθνών»
και συμμετείχαν 20 χώρες (Αρμενία, Βουλγαρία, Γεωργία, Ελλάδα, Ινδία, Ιράκ, Ιράν, Ιταλία, Κίνα, Κούβα, Κουβέιτ, Κύπρος, Μεξικό, Νότιος Αφρική, Ουκρανία, Περού, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σιέρα Λεόνε). Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία από το πρωί της Κυριακής να περιηγηθούν στα περίπτερα και να δουν την έκθεση χειροτεχνίας με εκθέματα από όλα τα κράτη.

Η σωστή οργάνωση του φεστιβάλ με την ευθύνη του Tοπικού Aντιδημάρχου και η ευσυνείδητη εργασία των εργαζομένων του Δήμου και της Διεύθυνσης υποδομών απέδωσαν τα μέγιστα.
Ο Δήμαρχος ως οικοδεσπότης με τους Δημοτικούς Συμβούλους, επισκέφθηκε όλα τα περίπτερα και καλωσόρισε όλους τους συμμετέχοντες, στην γιορτή της ειρήνης, της αγάπης, της φιλίας των Εθνών. Τόνισε δε ότι, ο Πολιτισμός έννοια αρχέγονη, παγκόσμια, δεν έχει σύνορα και δεν φυλακίζεται. Είναι τρόπος ζωής για εμάς και τα παιδιά μας. Είναι αλληλεγγύη, διάδραση, επικοινωνία, η ανώτατη βαθμίδα της πνευματικής πορείας του ανθρώπου».
Την εκδήλωση παρουσίασαν η δημοσιογράφος κ. Βίκυ Μπαφατάκη και ο Γιώργος Παπαδημητράκης και συμμετείχαν εθελοντικά ο γνωστός τραγουδιστής Ρόμπερτ Ουίλιαμς, το νεανικό συγκρότημα «Κόκκινα Χαλιά», ο Roman Sandoski και καλλιτεχνικά σχήματα των συμμετεχόντων κρατών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου