Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Συν​άντηση Δημάρχου με εκπαιδευτι​κούς

Συνάντηση του Δημάρχου Δημήτρη Στεργίου- Καψάλη με τους διευθυντές των δημοτικών σχολείων του Δήμου μας, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 22 Ιουνίου στις 10.00 π.μ, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβούλιου στο Δημαρχείο στην έδρα του Δήμου.
Στην συνάντηση συμμετείχαν οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι, οι Πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών Α/βάθμιας και Β/βάθμιας εκπαίδευσης, οι Πρόεδροι και Αντιπρόεδροι του Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού και οι Διευθυντές της Τεχνικής Υπηρεσίας και της Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης.
Τα κυρίαρχα θέματα που συζητήθηκαν ήταν:
A. Oι εγγραφές και οι επανεγγραφές των παιδιών στους Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς σταθμούς, καθώς και στις σχολικές μονάδες του Δήμου.
B. Τα έργα συντήρησης των σχολικών μονάδων, τα οποία θα ολοκληρωθούν κατά την διάρκεια του καλοκαιριού.
Γ. Η ασφάλεια των σχολείων ( εγκατάσταση συναγερμών όπου δεν υπάρχει ) και
Δ. Η μεταφορά των μαθητών του Ειδικού σχολείου Πεντέλης.

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης, άκουσε όλες τις απόψεις των εκπαιδευτικών και μετά μετά την καταγραφή όλων των προβλημάτων, κατέστησε σαφές ότι, ΟΛΑ τα παιδιά έχουν μια θέση τόσο στους Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς σταθμούς του Δήμου, όσο και στα σχολεία της περιοχής τους. Κατά τη διάρκεια των μαθητικών διακοπών, θα γίνουν όλες οι απαραίτητες επισκευαστικές - βελτιωτικές εργασίες στα σχολεία με σκοπό την αναβάθμιση των χώρων και την ασφάλεια των μαθητών.
Με εμφαντικό λόγο τόνισε ότι «είναι καθήκον όλων μας να εξασφαλίσουμε τις καλύτερες συνθήκες μάθησης στα παιδιά μας. Αγωνιζόμαστε για μια Παιδεία που δεν θα παρέχει μόνο γνώσεις, αλλά θα ξαναφέρει στο προσκήνιο το στοχασμό, τις αξίες, τα πρότυπα



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου