Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Συνάντηση ... με γυαλιά πρεσβυωπίας !

Το κουδούνι χτύπησε! Μαθητές και καθηγητές συγκεντρώθηκαν στο προαύλιο του 1ου Γυμνασίου Χαλανδρίου την Πέμπτη 31 Μαΐου 2012 το απόγευμα. Το προσκλητήριο ήταν για τους αποφοίτους του Γυμνασίου μέχρι και το 1980.
Στην εκδήλωση - συνάντηση συμμαθητών παρευρέθη και ο Δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου - Καψάλης, ως απόφοιτος του 1ου Γυμνασίου Χαλανδρίου.
Το συνδετικό στοιχείο με όλους αυτούς τους άγνωστους-γνωστούς τους φίλους ήταν φυσικά το κοινό παρελθόν, το συγκεκριμένο κοινό παρελθόν. Τα παιδικά χρόνια, τα παιδικά όνειρα, η αφέλεια, η αθωότητα. Ναι, τελικά αυτές οι συναντήσεις είναι σαν καθρέφτης μ’ ένα κομμάτι του εαυτού τους. Τους καλούν να κοιτάξουν προς τα πίσω, προς την αφετηρία. Όμως είναι όλα, και το παρελθόν και το παρόν, κομμάτια του παζλ που ο καθένας μας σιγά - σιγά συναρμολογεί.

Οι καθηγητές - εμπνευστές της εκδήλωσης με την συνεργασία των μαθητών, είχαν συγκεντρώσει πλούσιο ιστορικό και φωτογραφικό υλικό από τα πρώτα χρόνια λειτουργίας του σχολείου και τους παλιούς καθηγητές.
Ο Δήμαρχος χαιρέτησε τους συμμαθητές του με ιδιαίτερη συγκίνηση, αναπολώντας την σχολική τους περίοδο και ευχήθηκε στους νέους καθηγητές και μαθητές να συνεχίσουν στα χνάρια των Παπαδάτου, Νοτάρη, Φλέσσα και τόσων άλλων άξιων δασκάλων.
Ήταν μια βραδιά γεμάτη συγκίνηση χαρά νοσταλγία αναμνήσεις, εν μέσω εναγκαλισμών, συζητήσεων, αφηγήσεων, αλλά και πειραγμάτων...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου