Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Nα γίνει "ΠΡΟΤΥΠΟ ΔΑΣΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ" το Πεντελικό

       Oχι στα καταστροφικά σχέδια για φωτοβολταϊκά
Προκλητικά και καταστροφικά χαρακτήρισαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της «Ανθρώπινης Πολιτείας» Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου, Γ. Σαφλιάνης και Β. Κωστόπουλος τα σχέδια της εκκλησίας για τη εγκατάσταση φωτοβολταϊκού πάρκου στο Πεντελικό. Στο 2011, που η πατρίδα μας προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της και να λειτουργήσει ως σύγχρονο Ευρωπαϊκό κράτος δεν μπορεί να συνεχίζεται η πολιτική των προνομίων της Τουρκοκρατίας και να δικαιώνονται οι πολίτικες που συνέργησαν στην επικράτηση της.
Η Αττική και ειδικά το λεκανοπέδιο αντενδείκνυνται επιστημονικά για μια τέτοια εγκατάσταση που υπολογίζεται να χρειαστεί πάνω από 15.000 στρέμματα. Αν πραγματοποιηθεί μια τέτοια ενέργεια θα έχουμε τουλάχιστον μέση αύξηση θερμοκρασίας 2-3 C η οπτική ρύπανση θα ήταν έντονη. Η Πεντέλη είναι ένα βομβαρδισμένο βουνό. Το 75% του δάσους έχει καταστραφεί από πυρκαγιές τα τελευταία 8 χρόνια. Πως είναι δυνατόν το όραμα κάποιων, στο βωμό του κέρδους, να είναι η υποβάθμιση του ορεινού όγκου της Πεντέλης και όχι η αναγέννηση του δασικού χαρακτήρα του; Δεν καταλαβαίνουν ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι αειφόρος; δηλαδή να μην υποθηκεύει το φυσικό περιβάλλον για τις επόμενες γενιές;
Οι πολίτες αντιδρούν ήδη και θα αντιδράσουν περαιτέρω. Και αυτό δεν αφορά μόνο τους πολίτες του Δήμου Πεντέλης, αφορά όλη την Αθήνα, τουλάχιστον τα Βόρεια Προάστια.
Εμείς προτιμούμε πράσινο βουνό και το Πεντελικό να γίνει ΠΡΟΤΥΠΟ ΔΑΣΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ με ήπια ανάπτυξη κοινωνικών δραστηριοτήτων συμβατών με την προστασία του περιβάλλοντος και την συμφιλίωση του ανθρώπου με την φύση και όχι με την βεβήλωση του δασικού πλούτου.

Τέλος πολλά ερωτηματικά άφησε η στάση του Δημάρχου κ. Στεργίου στο Δημοτικό Συμβούλιο της 10ης Νοεμβρίου που έσπευσε να το συγκαλέσει για να προλάβει το αίτημα των 15 Δημοτικών Συμβούλων για έκτακτη σύγκληση του.
Επέμενε μέχρι τέλος στην πρόταση του για σύσταση επιτροπής υπό τον Δήμαρχο προκειμένου να ενημερωθεί για τον όλο χωροταξικό Σχεδιασμό του σχεδιαζόμενου έργου και τότε να φέρει εισήγηση στο Συμβούλιο αν αποδέχεται την πρόταση της Εκκλησίας.
Εν ολίγοις αφού συζήτησε κατά μόνας με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο και τον Μητροπολίτη της Ιεράς Μονής Πεντέλης κ. Σακελλαρίου θέλει να συνεχίσει την συζήτηση για περαιτέρω ενημέρωση. Δηλαδή ανοίγει το θέμα και το συζητάει. Και τότε θα κρίνει!!!!!
Σύσσωμη η Αντιπολίτευση είπε όχι στα φωτοβολταϊκά στην Πεντέλη με παρεμφερή σκεπτικό όπως το δικό μας.
Σημείωση: Ο Συνδυασμός μας είναι υπέρ των Ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και δη υπέρ των φωτοβολταϊκών. Δόξα τω Θεώ η Πατρίδα μας έχει άπειρες εκτάσεις, ξερονήσια, εγκαταλελειμμένες χορτολιβαδικές εκτάσεις, απομακρυσμένα όρη. Στην Αθήνα βρήκαν να εγκαταστήσουν τα φωτοβολταϊκά;
ΝΑΙ λοιπόν στην ανάπτυξη, και σε κερδοφόρες ενέργειες, αλλά όχι κύριοι στην υποβάθμιση της ποιότητας ζωής, ΟΧΙ στην ανομία, όχι σε περαιτέρω θυσίες επόμενων γενεών στο βωμό ποιων άραγε συμφερόντων; Και αν η νομοθετική και εκτελεστική εξουσία δεν σταθούν στο ύψος τους, ας υπάρξει επιτέλους διάκριση εξουσιών και ας σταθεί η δικαστική στο ύψος της.
Να μην επιτρέψει το έγκλημα βεβήλωσης του Πεντελικού. Και αν δεν το πράξει και αυτή υπάρχουν και οι πολίτες που όλοι πλέον πρέπει να τους λάβουν υπόψη τους. Γιατί οι καιροί άλλαξαν.
Εμείς ήδη σε προγραμματισμένη εκδήλωση μας στις 13 Νοέμβριου ξεκινήσαμε την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση τους και θα κλιμακώσουμε τις ενέργειες μας

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου