Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Η θέση του ΔΗΜΟΥ ΠΕΝΤΕΛΗΣ για το «ΧΑΡΑΤΣΙ» ΤΗΣ ΔΕΗ

Η βασική μας θέση σχετικά με το θέμα της είσπραξης του Ειδικού Τέλους Ακινήτων
 μέσω των λογαριασμών της Δ.Ε.Η είναι:
1.Nα προχωρήσουμε ένα βήμα παραπάνω, δηλαδή τα κριτήρια για την επιβολή του Τέλους να μην είναι μόνο η τιμή ζώνης και η έκταση του ακινήτου αλλά και το εισόδημα του ιδιοκτήτη. Ο πλούσιος που αντέχει, να πληρώνει διπλό και τριπλό ΦΜΑΠ αν απαιτείται, για να καλύψει τις υψηλές ανάγκες της Πατρίδας μας, θεωρώντας πως τα χαμηλά εισοδήματα καθώς και οι «εύκολοι στόχοι» μισθωτοί και συνταξιούχοι, έχουν ήδη εξαντλήσει όλες τους τις δυνατότητες για να φορολογηθούν επιπρόσθετα.
2. Οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν είναι ανεξάρτητα κρατίδια αλλά ανήκουν στη διοικητική δομή του Κράτους και ως εκ τούτου δεν είναι δυνατό να ενθαρρύνουν τους πολίτες να μην εφαρμόσουν έναν νόμο. Θέλουμε να τονίσουμε ότι διαφωνούμε πλήρως με τη λογική της επιβολής οριζόντια αυτού του Τέλους, όμως δεν μπορούμε ταυτόχρονα να δημιουργήσουμε στους δημότες μας προσδοκίες ότι μπορούμε να τους προστατεύσουμε από τις συνέπειες της μη πληρωμής του συγκεκριμένου τέλους που θα έχει ως αποτέλεσμα την διακοπή της ηλεκτροδότησης του ακινήτου τους. Θεωρούμε την θέση «δεν πληρώνω» όχι υπεύθυνη.

3.Θα πειθαρχήσουμε στις αποφάσεις της ΚΕΔΕ και ΠΕΔ, των συνδικαλιστικών οργάνων του Δήμου αυτό όμως δεν αλλοτριώνει τις προσπάθειές μας και τις παρεμβάσεις μας για λήψη απόφασης διευκόλυνσης ή κατάργησης του Τέλους όπου απαιτείται, για τους δημότες μας που σκληρά δοκιμάζονται αυτή την περίοδο.
Για παράδειγμα ειδικότερα για τις ρυθμίσεις του Νόμου θεωρούμε πως θα πρέπει να είναι μεγαλύτερο το ποσό της εξαίρεσης από το τέλος, δηλαδή το ατομικό εισόδημα να ανέβει στις είκοσι χιλιάδες ευρώ (20.000,00 €), προσθέτοντας 4.000 για κάθε παιδί.
4. Mια ενέργεια επίσης που ο Δήμος μας βρίσκει θετική, είναι η απόφαση για απαλλαγή από το Tέλος ΦΜΑΠ, εκείνων που είναι ενταγμένοι στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου