Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

2ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ»

Από μαθητές των σχολείων της Αττικής, που έλαβαν μέρος σε βιωματική προσέγγιση οκτώ Ολυμπιακών αγωνισμάτων από Ολυμπιονίκες και Πρωταθλητές, στο πλαίσιο του 2ου Πανελλήνιου Προγράμματος «Αναδάσωση και Αθλητισμός», πλημμύρισε χθες το πρωί η Πεντέλη.
Ένα πρόγραμμα το οποίο συνδιοργάνωσε με την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία της Ελλάδος ο Δήμος Πεντέλης, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Επιστήμης για Ειρήνη και Ανάπτυξη. Η επιτυχία του ξεπέρασε κάθε προσδοκία.
Το πρόγραμμα ξεκίνησε με την ανάκρουση του Ολυμπιακού Ύμνου και ακολούθησε η κυκλική βιωματική προσέγγιση των Ολυμπιακών αθλημάτων.
Η κεντρική πλατεία της Αγίας Τριάδας είχε μετατραπεί σε γήπεδο για να έχουν την δυνατότητα να γνωρίσουν τα παιδιά την Άρση Βαρών με τον Λεωνίδα Κόκα και την Κατερίνα Λερούνη, τη Γυμναστική με τον Δημοσθένη Ταμπάκο, το Μπάσκετ με τον Νάσο Γαλακτερό, την Ελληνορωμαϊκή πάλη με τον Βασίλη Κολάρο, την Ιππασία με το Δήμαρχο Δημήτρη Στεργίου Καψάλη και την Ελένη Μπαλιούση, την Ρυθμική γυμναστική με την Ειρήνη Αινδηλή, και να συμμετέχουν σε παιγνίδια φυσικής αγωγής με την Ερρικα Πρεζεράκου. Παράλληλα έγινε διδασκαλία διαφορετικών ειδών καράτε, αλλά και στρατηγικών στο σκάκι.

Η ανταπόκριση των μαθητών Δημοτικών, Γυμνασίων σχολείων και Λυκείων ήταν εκπληκτική, ο ενθουσιασμός έκδηλος. Οι Ολυμπιονίκες εξηγούσαν με λεπτομέρειες τις απαιτήσεις του αθλήματός τους προσφέροντας χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τα μυστικά του αθλητισμού.
Ακολούθησε Περιβαλλοντολογική Εκπαίδευση με την ομιλία του γεωπόνου και περιβαλλοντολόγου Νίκου Θυμάκη. Στη συνέχεια ήρθε η σειρά της φύτευσης 5.000 δενδρυλλίων από τους μαθητές. Στο χώρο πλησίον του κοιμητηρίου, που είχαν μετατρέψει σε χωματερή επί σειρά ετών, μετά τον καθαρισμό του από τον σημερινό Δήμο, οι μαθητές της Αττικής έδωσαν ζωή φυτεύοντας το δικό τους δενδράκι. Συγκινητική ήταν η εικόνα των νεοφυτευμένων δένδρων με τις αφιερώσεις των παιδιών. Μηνύματα αγάπης προς την φύση αλλά και αγωνίας για την τύχη της.
Τέλος όλα τα παιδιά παρέλαβαν αναμνηστικά διπλώματα για τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση. Οι μαθητές στην Πεντέλη με την βιωματική προσέγγιση στον αθλητισμό έμαθαν ότι αθλητισμός σημαίνει πειθαρχία, αγάπη, ταπεινότητα, ομαδικότητα, στοιχεία για να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι, να Πάνε Ψηλότερα.
    Δ. Στεργίου: «Ο τόπος μας , η Πεντέλη σας ευχαριστεί
 που πλημμύρισε από τόσα παιδιά, τόση χαρά, τόση ελπίδα»

«Όλα και όλοι συνηγόρησαν σήμερα για να είμαστε εδώ. Από την καρδιά μου ήθελα να σας ευχαριστήσω που πλημμύρισε τόση χαρά και τόση ελπίδα ο τόπος μας. Σας ευχαριστώ όλους τους ολυμπιονίκες, τα παιδιά, τους καθηγητές. Να είστε γεροί, ο τόπος μας η Πεντέλη σας ευχαριστεί.»
O Δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου- Καψάλης, εθελοντής δια βίου για τον Άνθρωπο και το Περιβάλλον, μεταλαμπάδευσε σε χιλιάδες παιδιά από όλα τα σχoλεία της Αττικής το μήνυμα ότι η Πεντέλη, το πληγωμένο βουνό « ζει και αναπνέει» από την ελπίδα και την καθαρότητα της ψυχής τους.
Στην γιορτή συνέδραμαν με την ευγενική χορηγία τους οι εταιρείες:
«ΑΠΟΛΛΩΝΙΟ» Βασίλης Ευαγγέλου
«THE BAKERS» Κων/νος & Απόστολος Κώτσης
«Ο ΤΕΛΗΣ» Τέλης & Μιχάλης Κολιός
«3+1 καφέ» Δημήτρης Σιούτης
«ΚΟΤSIRIS TRAVEL» Γιάννης Κοτσίρης

                                                   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου