Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Σε μαρασμό και συρρίκνωση το «Μελισσάκι»;

Σε μαρασμό και συρρίκνωση οδηγείται το «Μελισσάκι» σύμφωνα με το Συνδυασμό "ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ". Οι γονείς των παιδιών, τονίζει σε ανακοίνωση που εξέδωσε, ανησυχούν για τον τρόπο λειτουργίας της Δημοτικής δομής αυτού του Παιδικού Σταθμού.
"Το εκπαιδευτικό προσωπικό, επισημαίνει, συρρικνώθηκε, τα πρόσθετα μαθήματα(αγγλικά, θέατρο, μουσική κ.α) θεωρούνται περιττά, ενώ οι γονείς είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν.
Ο αέρας της δημιουργικής σκέψης που φυσούσε στις αίθουσες και στα γραφεία της Δομής κόπασε".
Η "ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ" καλεί το Δήμαρχο κ. Δημήτρη Στεργίου - Καψάλη, να επαναπροσεγγίσει το θέμα, πριν όπως χαρακτηριστικά λέει, είναι αργά και πριν σιγοσβήσει μια φλόγα δημιουργίας, πριν παγώσει μια εστία πρωτοβουλιών.
Το "Μελισσάκι" επί προεδρίας του Δ. Παπακωνσταντίνου στη ΔΕΑΔΜ με διαπαραταξιακή συνεργασία (ο Ν. Τόλιος είναι παρών σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο καθώς και ο Β. Κωστόπουλος μπορούν να το επιβεβαιώσουν) είχε εξελιχθεί σε πρότυπο παιδικό Σταθμό. Και ο λόγος ύπαρξης του αυτός είναι, ένας πρότυπος Δημοτικός Παιδικός Σταθμός. Τότε οι γονείς πίεζαν να βρεθεί θέση για το παιδί τους. Σήμερα παίρνουν τα παιδιά τους. Ότι έγινε με κόπο επί χρόνια γκρεμίζεται!
Εμείς όταν με το καλό οι πολίτες μας εμπιστευτούν (εξ άλλου είναι πιο εύκολο τώρα διότι έχουν στοιχεία συγκριτικής αξιολόγησης και με τον νυν και τον απελθόντα Δήμαρχο), θα οργανώσουμε ένα ολοκληρωμένο πρότυπο Δημοτικό Παιδικό σταθμό σε χώρο του Δήμου με πολλές δραστηριότητες.
Έχουμε όραμα για τα μικρά παιδιά. Έχουμε ιδέες για την εκπαίδευση. Αρκεί να μας δώσουν οι πολίτες την ευκαιρία που δικαιούμαστε!

                                             ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                            "ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ"



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου