Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Απόλυτα επιτυχής η 44η Εθελοντική Αιμοδοσία

Μια έμπρακτη έκφραση Κοινωνικής Αλληλεγγύης η Αιμοδοσία στο Δήμο μας
Με την ελπιδοφόρα συμμετοχή των δημοτών πραγματοποιήθηκε η εθελοντική αιμοδοσία που διοργάνωσε ο Οργανισμός Κοινωνικής Πρόνοιας & Αλληλεγγύης του Δήμου Πεντέλης με την συνεργασία του Κέντρου Αιμοδοσίας του νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμιγκ». Η αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 27 Νοεμβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο της Δημοτικής Κοινότητας Μελισσίων από τις 09.30 μέχρι αργά το μεσημέρι. Οι δημότες εθελοντές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου προσφέροντας το πολυτιμότερο δώρο για τον συνάνθρωπό τους. Διότι το αίμα ούτε παράγεται, ούτε αντικαθίσταται, ούτε αγοράζεται. Μόνο προσφέρεται. ...
Ο Δήμαρχος Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης εξέφρασε την ικανοποίηση του για την ανταπόκριση του κόσμου τονίζοντας ότι : «Ο πολίτης που δίνει το αίμα του για τον συνάνθρωπό του είναι σήμερα παρά ποτέ ουσιαστικό και συμβολικό. Ουσιαστικό μεν γιατί είναι πηγή ζωής η αιμοδοσία την οποία εφαρμόζουμε τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια που είμαι Δήμαρχος κάθε εξάμηνο, δεδομένου ότι και εγώ είμαι ένας από τους εθελοντές αιμοδότες. Παράλληλα όμως είναι και συμβολικό. Σήμερα αυτό το πνεύμα της αιμοδοσίας πρέπει να «μετακυλίσει» και σε πολλούς άλλους τομείς και κυρίαρχος τομέας είναι να εξασφαλίσουμε το φαγητό και την ζωή όλων των συνανθρώπων μας.

 Με βάση λοιπόν αυτή την σκέψη δεν λειτουργούμε μόνο ως αιμοδότες ουσιαστικά για το αίμα των συνανθρώπων μας, αλλά λειτουργούμε με την «Κοινωνική Εστία δωρεάν παροχής τροφίμων, ρουχισμού και οικιακών ειδών» και σε αυτή την κατεύθυνση της προσφοράς. Πολύ σύντομα θα δρομολογήσουμε και άλλες δράσεις όπως είναι το Κοινωνικό Ιατρείο. Γιατί καθημερινά η κοινωνία μας κατρακυλά με τα μέτρα και την λειτουργία Εθνικά και Παγκόσμια σε άλλους δρόμους όπου αυτά που μέχρι σήμερα θεωρούσαμε αυτονόητα, σήμερα δεν είναι...»
Σημαντική ήταν η συνεισφορά των εθελοντών γιατρών της κας. Μουρατίδου Μαρίας και του κ. Λίλη Δημητρίου καθώς και των νοσηλευτριών Αναγνωστοπούλου Πολυξένης, Κιρτσικλή Ελένης και Ανθίμου Ελισάβετ.
Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν οι επιχειρήσεις της πόλης μας: «Σκλαβενίτης», «Κάβα Μήτσιου», «Ανθοδιακοσμήσεις» - Γιάννης Κέπετζης, «Flower touch» και το Φυτώριο Βασιλειάδη.
Σας ευχαριστούμε πολύ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου