Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Αποχαιρέτησε την Αντιπροεδρία του Δ.Σ ο Κώστας Καλλιανιώτης

Mε καταγγελία κατά της προέδρου του Σώματος κ. Ευαγγελίας Μπουσίου, υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του Αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Πεντέλης, ο  κ. Κώστας Καλλιανιώτης που ανήκει στην παράταξη του Μ. Γραφάκου "Η Πεντέλη στο Υψος της".
Με το που ξεκίνησε η τακτική συνεδρίαση της Δευτέρας 28 Νοεμβρίου, ο  κ. Κώστας Καλλιανιώτης εξέφρασε την πρόθεσή του αυτή, την οποία συνόδευσε λέγοντας ότι "δεν θέλει ή δεν μπορεί να λειτουργήσει ανεξάρτητα από τις εντολές της διοίκησης"!!!
Στην ανακοίνωση που ανέγνωσε, αναφέρει τα εξής:
«Κυρία πρόεδρε,διαπιστώνω την αδυναμία σας να συμβάλλετε με νηφαλιότητα, να επιδείξετε διαπαραταξιακή συμπεριφορά και να προσφέρετε, δια του προσωπικού σας παραδείγματος, στην ομαλή και δημιουργική πορεία του Δημοτικού Συμβουλίου. Μια σειρά λανθασμένων χειρισμών απέναντι σε συναδέλφους, επίδειξη προσωπικής εμπάθειας, έλλειψη ψυχραιμίας, καθώς και η παντελής απουσία συντονισμού και συνεργασίας του προεδρείου, με έχουν από καιρό προβληματίσει.

Οι τελευταίες εξελίξεις που ακολούθησαν την παραίτηση του γραμματέα, όταν ουδέποτε ζητήσατε τη γνώμη του αντιπροέδρου σας για τις διαδικασίες που έπρεπε να ακολουθηθούν, καθώς και ο καθορισμός της σημερινής συνεδρίασης την ημέρα και ώρα που γνωρίζατε ότι η μείζων αντιπολίτευση είχε προγραμματισμένη εκδήλωση με πολίτες, αποδεικνύουν ότι δεν θέλετε ή δεν μπορείτε να λειτουργήσετε ανεξάρτητα από τις εντολές της διοίκησης, σεβόμενη τον θεσμό του προεδρείου και συνεργαζόμενη με όλες τις παρατάξεις.
Λόγοι προσωπικής αξιοπρέπειας και σεβασμού όλων των συναδέλφων, καθώς είναι συνεχής η υποβάθμιση του ρόλου των εργασιών του Δημοτικού Συμβουλίου, επιβάλουν να παραιτηθώ από τη θέση του αντιπροέδρου, αρνούμενος να συναινέσω με την παραμονή μου σε μια διαδικασία που δεν με εκφράζει και δεν τιμά το Σώμα του Συμβουλίου».
Κατόπιν τούτου και καθώς απουσίαζε ο επικεφαλής της μείζονος Μανώλης Γραφάκος για να δηλώσει τις προθέσεις της παράταξης σχετικά με την εκλογή νέου αντιπροέδρου, η συνεδρίαση διακόπηκε.
Ο επικεφαλής της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ Τάσος Καρατζής έκανε γενικά λόγο για «παιχνίδια πολιτικής», ενώ ο ανεξάρτητος σύμβουλος Λεωνίδας Λάζος, αφού αναγνώρισε στον Κ. Καλλιανιώτη το αναφαίρετο δικαίωμα στην παραίτηση, επισήμανε ότι η ορθή πρακτική θα επέβαλε αυτή να συνοδευόταν και από μια επιστολή του επικεφαλής Μανώλη Γραφάκου, που θα αποσαφήνιζε τις προθέσεις της παράταξής του σε σχέση με τη θέση του αντιπροέδρου, προκειμένου να μην διακοπεί η συνεδρίαση.
Σημειώνουμε ότι η διαδικασία για την εκλογή αντιπροέδρου επρόκειτο να γίνει χθες στις 3 :00  μμ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου