Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Η "χαλάρωση" που μετεξελίχθηκε σε ...ανεξαρτητοποίηση!

Την έγγραφη παραίτησή του στο Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου κατέθεσε χθες αιφνιδίως, ο Δημοτικός Σύμβουλος του Συνδυασμού «Ανθρώπινη Πολιτεία» και Γραμματέας του Δ.Σ Βασίλης Λάζος.
 "Σε όλη αυτήν την πορεία μου μέχρι τώρα" είπε αφού προηγουμένως ευχαρίστησε τους μέχρι πρότινος φίλους και συνεργάτες του στην Ανθρώπινη Πολιτεία, " έβαλα πρώτα τις ανθρώπινες αξίες και τον ΑΝΘΡΩΠΟ... Εξω από την πολιτική που κάνουμε εδώ μέσα! Και επειδή τα σχόλια είναι πικρόχολα και εδώ μέσα και έξω από εδώ, δηλώνω ότι στο εξής θα πορευτώ μόνος μου ! Ευχαριστώ επίσης και το Σώμα και τους συναδέλφους για την τιμή που μου έκανα να με αναδείξουν Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου".
Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε το απόγευμα της Δευτέρας από τον επικεφαλής του Συνδυασμου «Ανθρώπινη Πολιτεία» Δημοσθένη Παπακωνσταντίνου, συνάδελφοι έθεσαν το θέμα της απουσίας του Βασίλη Λάζου. Η απάντηση που εισέπραξαν ήταν ότι δεν υπάρχει επίσημη διαβεβαίωση ότι ο κ. Β. Λάζος δεν ειναι μαζί τους..."Υπάρχει επίσημη διαβεβαίωση ότι είναι μαζί μας..." είπαν κατηγορηματικά.
Ερωτηματικά ωστόσο  προκάλεσαν τα όσα συμπλήρωσε ο κ. Γιάννης  Σαφλιάνης λέγοντας χαρακτηριστικά: "Τα  όσα λέμε τα λέμε με τα νυν κρατούντα. Γιατί εδώ πέφτουν κυβερνήσεις..."
Οι δημοσιογράφοι πάντως δεν επείσθησαν, επέμειναν εάν πράγματι υπάρχει θέμα Βασίλη Λάζου κάνοντας τον κ. Παπακωνσταντίνου να δηλώσει τα εξής: "Εγώ εχω μάθει να εμπιστεύομαι αυτό που μου λένε... Εχω μάθει να μην πιέζω καταστάσεις"! 
Η ανεξαρτητοποίηση αυτή όπως ήταν φυσικό κι επόμενο αναστάτωσε τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Δρομολόγησε, σύμφωνα με την ηλεκτρονική εφημερίδα "Η ΘΕΣΗ", απρόσμενες εξελίξεις, αφού ο ίδιος ήταν και γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου. Η πρόεδρος Ευαγγελία Μπουσίου διέκοψε τη συζήτησε, ενημέρωσε το σώμα για τις συνέπειες της παραίτησης του γραμματέα και κήρυξε τη λήξη της συνεδρίασης – που δεν είχε μπει καν στην ημερήσια διάταξη.


Έγινε διακοπή προκειμένου με τη σύμφωνη γνώμη του συνόλου των παρόντων στην αίθουσα δημοτικών συμβούλων να γίνει ένα έκτακτο συμβούλιο στο οποίο θα εκλεγόταν νέος γραμματέας.
Στο διάστημα της διακοπής οι συζητήσεις στα πηγαδάκια έδιναν και έπαιρναν και ο δήμαρχος Δημήτρης Στεργίου κάλεσε την παράταξή του στο γραφείο του σε μια μίνι σύσκεψη.
Με την επιστροφή όλων στην αίθουσα και ενώ στην έδρα καθόταν ο πρώτος σε σταυρούς Χρήστος Καλαποθαράκος, η Νατάσα Κοσμοπούλου πήρε το λόγο και δήλωσε ότι δε συμφωνεί με τη συγκεκριμένη διαδικασία σύγκλησης έκτακτου δημοτικού συμβουλίου.
Να σημειωθεί ότι από την αίθουσα απουσίαζαν – δεν είχαν προσέλθει στην αρχική συνεδρίαση – η αντιδήμαρχος Γκρέης Γιαμουράνη, ο πρ. δήμαρχος Μανώλης Γραφάκος και η Ελένη Πολίτη οι οποίοι ούτως ή άλλως δεν είχαν ενημερωθεί για την πρόσκληση της έκτακτης συνεδρίασης.
Τελικά η πρόεδρος Ευαγγελία Μπουσίου ενημέρωσε ότι δεν προχωρούν οι διαδικασίες εκλογής νέου γραμματέα και ότι η συνεδρίαση θα γίνει την επομένη το μεσημέρι, γεγονός που δεν έγινε θετικά δεκτό από τη μειοψηφία, λόγω ώρας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου