Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

«Πράσινη» ανάπτυξη ή πράσινο βουνό;

Ένα θηριώδες project για εγκατάσταση φωτοβολταϊκού πάρκου σε έκταση 3.500 στρεμμάτων (!!!) στην Πεντέλη, επιχειρεί να υλοποιήσει η Εκκλησία της Ελλάδος μέσα σε προστατευμένη και αναδασωτέα περιοχή του πολύπαθου βουνού μας.
Η δημοτική αρχή αντί να κόψει κάθε συζήτηση για αυτό το σχεδιαζόμενο έγκλημα, με εισήγηση του Δήμαρχου κ. Στεργίου, πρότεινε τη σύσταση επιτροπής για να ενημερωθεί για την οροθέτηση του φωτοβολταϊκού πάρκου, αλλά και να ενημερωθεί για τα αντισταθμιστικά «οφέλη» που θα προταθούν!
Η "Πεντέλη εν Δράσει" στην παρέμβαση της στο Δ.Σ δια στόματος του επικεφαλής της Αντώνη Φειδοπιάστη, κατήγγειλε την στάση του κ. Στεργίου, που πρακτικά συζητά και διαπραγματεύεται αυτές τις προτάσεις και τις νομιμοποιεί με την σύσταση της επιτροπής.

 Κατήγγειλε επίσης ότι η σχεδιαζόμενη ενέργεια αποτελεί παραβίαση του Προεδρικού Διατάγματος 755/88 περί προστασίας του βουνού και επιχειρεί να ανοίξει την κερκόπορτα για εμπορευματοποίηση της Πεντέλης άλλα κυρίως να ανοίξει θέματα ιδιοκτησιακού της Μονής Πεντέλης, που επιχειρεί να θέσει στην κυριότητα της δημόσια, δασική και κηρυγμένα αναδασωτέα έκταση.
Η Πεντέλη εν Δράσει καλεί όλους τους πολίτες του δήμου μας να εναντιωθούν στα σχέδια εμπορευματοποίησης του βουνού και δηλώνει ότι θα βρεθεί στην πρώτη γραμμή της περιφρούρησης του βουνού απέναντι στις …ιερές “πράσινες” business!

Το Γραφείο Τύπου της
   Πεντέλη Εν Δράσει

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου