Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

ΛΑΙΚΗ ΣΥΠΕΙΡΩΣΗ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

 Η λαϊκή οργή πρέπει να εκφραστεί αυθεντικά
Την κεντρική προεκλογική της συγκέντρωση πραγματοποίησε τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου στο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ του Δήμου Μελισσίων, η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΕΝΤΕΛΗΣ. Η αίθουσα του ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ τελικά αποδείχθηκε μάλλον μικρότερη των αναγκών, αφού αρκετοί παρακολούθησαν τις ομιλίες από την είσοδο.
Η εκδήλωση άνοιξε με ομιλία του υποψήφιου - με τη ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ - περιφερειακού συμβούλου Βόρειου Τομέα Χρήστου Μέντζου, ο οποίος ανέλυσε το πολιτικό μήνυμα των τοπικών εκλογών, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις αντιδραστικές συνέπειες για τη ζωή του εργαζόμενου λαού που φέρνει η νέα διοικητική δομή .
Κεντρικός ομιλητής ήταν ο υποψήφιος Δήμαρχος Πεντέλης Τάσος Καρατζής, ο οποίος υποστήριξε ότι με την ψήφο μας ,την Κυριακή στις 7 του Νοέμβρη , καλούμαστε να αποφασίσουμε για το εαν, θα δώσουμε την συγκατάθεση μας στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αλλά και στα υπόλοιπα κόμματα που ανάβουν κεριά στην ΕΕ και το ΔΝΤ, την ΝΔ, το ΛΑΟΣ, τον ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, καθώς και στους τοπικούς τους εκφραστές υποψήφιους Δημάρχους και Περιφερειάρχες, που ζητούν την ψήφο μας, με όποια μάσκα και αν φοράνε , όσο και να προσπαθούν να μας πείσουν για το τάχα ανεξάρτητο και μόνον αυτοδιοικητικό τους πρόσωπο.
Αναφερόμενος στο φαινόμενο των τόσων ανεξάρτητων και αντάρτικων ψηφοδελτίων, υποστήριξε ότι "είναι συγκεκριμένος σχεδιασμός της άρχουσας τάξης,  που  όλοι τους βέβαια έχουν ένα στόχο: Να ανακατέψουν την τράπουλα για να σκορπίσει η λαϊκή δυσαρέσκεια. Είναι όμως βαθιά νυχτωμένοι. Γιατί εδώ υπάρχει το ΚΚΕ και η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ. Το ίδιο ακριβώς έργο ανεξάρτητων και δήθεν ακομμάτιστων παίζεται και στο νέο Δήμο Πεντέλης. Γέμισε η πόλη, είπε χαρακτηριστικά από "ανεξάρτητους", από οραματιστές, από έντιμους και αποτελεσματικούς, από λάτρεις του εθελοντισμού, αλλά φυσικά όλοι τους ΕΙΝΑΙ υποστηρικτές του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ…"
Ασκησε δριμεία κριτική στους επικεφαλής των συνδυασμών σε κάθε ένα ξεχωριστά, τονίζοντας πως οι διεκδικητές της ψήφου μας στις 7 του Νοέμβρη, σε τοπικό επίπεδο έχουν όλοι τους κοινά χαρακτηριστικά. "Με τις προτάσεις που διατυπώνουν, είπε, προσπαθούν να εξωραΐσουν τα δεινά που βιώνει ο εργαζόμενος, ο άνεργος , ο συνταξιούχος , ο αυτοαπασχολούμενος , η νεολαία (σπουδάζουσα και εργαζόμενη), με έναν και μοναδικό στόχο: Την ενίσχυση του καπιταλιστικού μοντέλου ανάπτυξης !!! H Αττική και φυσικά η Πεντέλη, υπογράμμισε, είναι το φιλέτο των φιλέτων για τα συμφέροντα και την κερδοφορία της πλουτοκρατίας, η κυβέρνηση επιδιώκει μέσα από την περιφερειακή διοίκηση και τους δήμους να εξειδικεύσει και να υλοποιήσει τον πολεοδομικό σχεδιασμό, ο οποίος καταργεί τους όποιους περιορισμούς υπάρχουν στην αλλαγή χρήσης γης, προκειμένου να διευκολύνει την επενδυτική δράση των μονοπωλιακών ομίλων. Αυτό το κεντρικό καθήκον θα κληθούν να φέρουν σε πέρας την επομένη των εκλογών οι περιφερειάρχες και οι δήμαρχοι των αστικών κομμάτων, αλλά και όσοι δήθεν «ανεξάρτητοι» και «ακομμάτιστοι» υπηρετούν τη λογική του θεσμού, των νόμων, την νομιμότητα και δεν έχουν στρατηγική σύγκρουσης με την κυρίαρχη πολιτική. Γι' αυτό κρατούν σκόπιμα μακριά από την προεκλογική αντιπαράθεση ζητήματα που σε τελική ανάλυση καθορίζουν το ζήτημα «ανάπτυξη, για ποιον ;» τόσο στην Αττική, αλλά και σε όλη τη χώρα".
Και πρόσθεσε: "Αυτές οι εκλογές μπορεί και πρέπει να σηματοδοτήσουν την αλλαγή του συσχετισμού δύναμης, με το γκρέμισμα των συνδυασμών ΠΑΣΟΚ - ΝΔ.και των δήθεν ανεξάρτητων παραφυάδων τους, με την ταυτόχρονη κατακόρυφη άνοδο των συνδυασμών που στηρίζει το ΚΚΕ…. Εμείς δεν μιλάμε με μισόλογα. Εμείς ναι, είμαστε δεσμευμένοι δεν είμαστε με όλους! Είμαστε μόνο και αποκλειστικά με το λαό. Σας λέμε καθαρά ότι ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του. Παντού συναντάμε αγανάκτηση και οργή από τα αντιλαϊκά μέτρα.
Αυτή η οργή μπορεί και πρέπει να εκφραστεί και στην ψήφο… Ο λαός πρέπει να είναι βέβαιος ότι την επομένη των εκλογών όσους περισσότερους περιφερειάρχες και δημάρχους απ' τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» έχει αναδείξει, τόσους περισσότερους συμμάχους θα έχει.
 Η λαϊκή οργή πρέπει να εκφραστεί αυθεντικά. Να μην εκτονωθεί. Να γίνει δύναμη. Και ο πολλαπλασιαστής γι' αυτό έχει όνομα: «Λαϊκή Συσπείρωση» - ΚΚΕ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου