Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

Την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΕΝΤΕΛΗΣ, πραγματοποίησε συγκέντρωση στο αίθουσα του Γυμνασίου – Λυκείου της Ν. Πεντέλης με μεγάλη επιτυχία. Την συγκέντρωση άνοιξε ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, και μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ, Μπουλούγαρης Νίκος.
Στη συνέχεια ανέβηκε στο βήμα ο υποψήφιος Δήμαρχος της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ, Τάσος Καρατζής, ο οποίος τόνισε τη ιδιαίτερη πολιτική σημασία αυτών των τοπικών εκλογών και μεταξύ άλλων τόνισε:
«Βρισκόμαστε 18 ημέρες πριν από την Κυριακή των εκλογών που ο λαός καλείται να απαντήσει αν θα δώσει συγκατάθεση για τη συνέχιση αυτής της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής , ή αν θα σηκώσει το ανάστημα του και θα πει ένα μεγαλόστομο ΟΧΙ.
Ρωτάμε, θα δώσεις με τη ψήφο σου τη δυνατότητα το βράδυ των εκλογών να βάψουν την Ελλάδα πράσινη ή μπλε?
Θα δώσεις τη δυνατότητα με τη ψήφο σου να διαπραγματευτούν για τη 2η Κυριακή, που θα την αθροίσουν ?
Θα τους δώσεις ακόμα μια φορά την ευκαιρία , να θεωρούν ότι εγκρίνεις αυτήν την λεηλασία των εισοδημάτων ,των κατακτήσεων σου και των δικαιωμάτων σου?
Βέβαια το τελευταίο διάστημα ακόμα και ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι το διακύβευμα αυτών των εκλογών είναι αμιγώς πολιτικό και καλεί τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ να ψηφίσουν με κριτήριο πολιτικό, σε μια προσπάθεια να περιχαρακώσει το λαϊκό κόσμο του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος εκφράζει σαφή σημάδια αγανάκτησης.
Εμείς βεβαίως συμφωνούμε απόλυτα ότι το κριτήριο της ψήφου επιβάλλεται να είναι αμιγώς πολιτικό, αλλά με ποια κριτήρια ?
Πρέπει να είναι κριτήριο τα υψηλά ποσοστά ανεργίας, η οποία τροφοδοτείται συνέχεια από καθημερινές απολύσεις, αλλά και τη συντριβή των αυτοαπασχολούμενων και μικρών βιοτεχνών και εμπόρων?
Πρέπει να είναι κριτήριο το ξεθεμελίωμα των κοινωνικών κατακτήσεων. Ένας στους δύο εργαζόμενους προσλαμβάνεται πλέον με ελαστικές σχέσεις εργασίας αν βέβαια βρει δουλειά.
Πρέπει να είναι κριτήριο ψήφου η συνεχής επιβάρυνση του περιβάλλοντος, όπου όλοι οι ελεύθεροι χώροι θυσιάζονται στο βωμό του κέρδους. Στη 4ετία που πέρασε ακούσαμε σειρά εξαγγελιών, από τις σημερινές διοικήσεις και των 3 Δήμων για μεγάλα έργα πνοής, οράματα, που θα αναβάθμιζαν κα ι θα προστάτευαν το βουνό της Πεντέλης, άρα και το περιβάλλον ενώ την ίδια ώρα προετοιμάζουν διάφορα «φιλέτα» για ξεπούλημα.
Πρέπει να είναι κριτήριο ψήφου η έλλειψη βασικών υποδομών σε Υγεία - Παιδεία - Πρόνοια - στέγαση της λαϊκής οικογένειας.
Πρέπει να είναι κριτήριο ψήφου η καθυστέρηση βασικών έργων υποδομής, που θα έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και δεκαετίες, προκειμένου να καλύπτονται οι σύγχρονες ανάγκες των εργαζόμενων
Όλα αυτά τα προβλήματα οξύνθηκαν από την οικονομική κρίση και την πολιτική που φορτώνει τα βάρη της στα λαϊκά στρώματα. Την ίδια ώρα όλα τα μέτρα στοχεύουν να εξασφαλίσουν την κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου.
Οι εκλογές στις 7 Νοέμβρη θα αποτελέσουν «βαρόμετρο» για αυτή την πολιτική. Ο λαός μπορεί και πρέπει να αξιοποιήσει την ψήφο του για να αποτρέψει τέτοια μέτρα, που θα συνεχιστούν και μετά τις εκλογές.
                                                            ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου