Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Πολύπαθη Πεντέλη, καλή τύχη!!!

     Εθελοντική Ομάδα Πεντέλη SOS: Αναστολή Δράσεων !!!
Η ομάδα Πεντέλη SOS, συστάθηκε άτυπα από ένα πυρήνα εθελοντών το Σεπτέμβριο του 2009, με σκοπό την ευρύτερη κοινωνική ευαισθητοποίηση των πολιτών της Αττικής στο θέμα της ολοκληρωτικής καταστροφής του οικοσυστήματος της Πεντέλης.
Στο χρόνο που πέρασε πραγματοποιήσαμε πολλές δράσεις,μελετήσαμε, αναζητήσαμε,μάθαμε λύσεις που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν σε μεγάλη κλίμακα ουσιαστικά με μηδενικό κόστος.
Αν κάποιοι απλοί πολίτες που δεν είναι ούτε γεωπόνοι,ούτε δασολόγοι, ούτε ειδικοί επιστήμονες, έδρασαν και είδαν αποτελέσματα τότε και η συντεταγμένη πολιτεία μπορεί να βρει και να εφαρμόσει αυτές και ακόμα καλύτερες λύσεις, αν πραγματικά ενδιαφέρεται και έχει την πολιτική βούληση για τη δημιουργία σε βάθος χρόνου ξανά του χαμένου οικοσυστήματος.
Πιστεύουμε όμως ότι κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει, ούτε είναι καν στην ατζέντα των προτεραιοτήτων και το ίδιο παρουσιάζεται σε όλο τον Ελληνικό χώρο όχι μόνο στο βουνό της Πεντέλης. Αντίθετα προτεραιότητα είναι η "πράσινη ανάπτυξη" που θα αποφέρει κέρδος, και η καλλιέργεια ενός "πράσινου προφίλ" σε όσους είναι ήδη ή διεκδικούν θέσεις εξουσίας. Καλά είναι αυτά, όπως και η δημιουργία "περιαστικών πάρκων", αλλά επί της ουσίας δεν έχει σε τίποτα να κάνει με την επαναδημιουργία των χαμένων οικοσυστημάτων.
Επίσης το γεγονός ότι ολόκληρη η χώρα ταλανίζεται από την τρομοκρατία της οικονομικής κρίσης, στενεύει ακόμα περισσότερο τα περιθώρια πολιτικής βούλησης για ...οικοσυστήματα .Δημιουργείται παράλληλα και κρίση κοινωνική,πολιτική,πολιτισμική,δημοκρατική, επιβίωσης, κ.α. , που οδηγεί σε συνθήκες εξαθλίωσης μεγάλη μερίδα του πληθυσμού, και αφήνει ελάχιστα περιθώρια για οργανωμένες δράσεις "ενεργών πολιτών".
Σε αυτές τις συνθήκες γενικής παρακμής , η εθελοντική ομάδα Πεντέλη SOS, αναστέλλει επ'αόριστον τις οργανωμένες δράσεις,τις ανακοινώσεις της, και τη λειτουργία του site www.pentelisos.org . Όμως, μέλη της ομάδας θα συνεχίζουν,όπως,όταν και όσο μπορούν, μεμονομένα, να κάνουν αυτό που θεωρούν το καλύτερο για το Πεντελικό βουνό, χωρίς δημοσιότητα.
Τέλος, oφείλουμε τις ειλικρινέστερες ευχαριστίες μας σε κάθε φίλο γνωστό ή άγνωστο που συμμετείχε μαζί μας σε οποιαδήποτε δράση, με τον αλτρουϊσμό του και με τη καλύτερή του διάθεση, στο περίσσευμα του ελεύθερου χρόνου του!
Πολύπαθη Πεντέλη, καλή τύχη.
Οκτώβριος 2010.
http://www.pentelisos.org/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου