Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Δεσμεύσεις Παπακωνσταντίνου για γυναίκα & παιδί

            Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου:
"Οι γυναίκες είναι η δύναμη του συνδυασμού μας"

Παρουσία εκατοντάδων γυναικών στο Κέντρο Πλακεντία στη Πεντέλη , παρουσίασε ο Επικεφαλής του συνδυασμού «Ανθρώπινη Πολιτεία», Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου το πρόγραμμα που αφορά στις γυναίκες και το παιδί.
Μιλώντας στις γυναίκες , ο υποψήφιος Δήμαρχος Πεντέλης εξέφρασε την ικανοποίηση του για την μεγάλη προσέλευση των γυναικών στην εκδήλωση του συνδυασμού και αναφέρθηκε στο ρόλο της γυναίκας στη κοινωνία , τη πολιτική και γενικότερα τη καθημερινότητα.
Ανέφερε χαρακτηριστικά : “Η γυναίκα ως Μητέρα και φυσικά το παιδί αποτελούν για μας το πιο κρίσιμο αλλά ευαίσθητο κύτταρο της κοινωνίας μας. Στηρίζουμε τη γυναίκα , προστατεύουμε το παιδί.”
Στα πλαίσια του προγράμματος του συνδυασμού «Ανθρώπινη Πολιτεία» , Ο επικεφαλής Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου εξέφρασε την ανάγκη για την δημιουργία τριών νέων Δημοσίων Βρεφονηπιακών σταθμών για τον Νέο Δήμο Πεντέλης που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των γονέων και των παιδιών.
Απαραίτητη θεωρείται επίσης η αναβάθμιση του κέντρου δημιουργικής απασχόλησης με τη μεταφορά του σε ιδιόκτητο χώρο και την αναβάθμιση του προγράμματος του.
Άμεσοι στόχοι, μεταξύ άλλων είναι και η μετεγκατάσταση του Δημοτικού παιδικού σταθμού «Μελισσάκι» σε πιο σύγχρονες εγκατάστασης και η αναβάθμιση των υπηρεσιών του, η δημιουργία περιφραγμένων παιδικών χαρών , η ενίσχυση των ειδικών προγραμμάτων άθλησης και η δημιουργία προγράμματος προληπτικής ιατρικής και ψυχοκοινωνικής στήριξης για όλα τα παιδιά.
Στη συνέχεια της ομιλίας του αναφέρθηκε με ευαισθησία για τα άτομα που χρήζουν κοινωνικής φροντίδας όπως είναι η στήριξη της ανύπανδρης μητέρας και η προστασία των κακοποιημένων γυναικών και παιδιών .
Θεώρησε μεγάλο πλεονέκτημα ότι στη πόλη μας υπάρχει μονάδα του «Χαμόγελου του παιδιού» και το «Κέντρο Ημέρας» και υποσχέθηκε στενή συνεργασία και τη στήριξη του Δήμου .


Για τα ΑΜΕΑ δεσμεύτηκε ότι θα συνεχίσει την πολιτική που είχε ξεκινήσει ως Πρόεδρος της ΔΕΑΔΜ το 2003 για την πρόσληψη στο Δήμο και τα νομικά του πρόσωπα του μεγίστου επιτρεπτού αριθμού.
Τέλος, έκανε ειδική αναφορά στην επανασύσταση του Ταμείου Κοινωνικής Συνοχής που ήταν δική του δημιουργία και απέβλεπε στην ενίσχυση μέσω του Δήμου των ασθενέστερων κοινωνικά ομάδων .
Αυτή η δραστηριότητα , με τη σημερινή Δημοτική αρχή είχε ατονήσει.
Αν κάθε συμπολίτης μας, που μπορεί – τόνισε με έμφαση- δίνει ένα Ευρώ το μήνα συγκεντρώνονται το χρόνο 480.000 Ευρώ περίπου , ποσό αρκούντως σημαντικό για την εκτέλεση πολύπλευρου κοινωνικού έργου.Κλείνοντας την ομιλία του, καταχειροκροτούμενος από ένα ενθουσιώδες ακροατήριο , ζήτησε από τις γυναίκες να γίνουν πολλαπλασιαστές της μεγάλης αυτής προσπάθειας και τη ψήφο τους από τη πρώτη Κυριακή . «Είστε η μεγαλύτερη δύναμη του Συνδυασμού μας !»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου