Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Καλή σχολική χρονιά από τον Σύλλογο γονέων του Κρυστάλλειου Δ.Σ. Πεντέλης

                                      Αγαπητοί γονείς,
Θα θέλαμε να σας ευχηθούμε καλή σχολική χρονιά και να σας ενημερώσουμε για τα παρακάτω:
Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, σε συνεργασία με το Δ/ντη και το Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου μας, στείλαμε επιστολές στο Υπουργείο Παιδείας, στον Προϊστάμενο Α΄ Γραφείου και στο Δήμο Πεντέλης με θέμα την εκτέλεση εργασιών συντήρησης των υποδομών του σχολείου μας. Έστω και καθυστερημένα, οι εργασίες ξεκίνησαν, το σχολείο βάφτηκε, έγιναν επιδιορθώσεις στον αποσαθρωμένο βορεινό τοίχο και επιδιορθώσεις σε όσα κουφώματα κρίθηκαν απαραίτητο.
 Αν και το ποσό που διατέθηκε ήταν σημαντικό (45.000€) δεν κάλυψε το εσωτερικό βάψιμο του ισόγειου χώρου στο νέο κτίριο και γίνονται προσπάθειες να πραγματοποιηθεί και αυτό. Σύντομα πρόκειται να δημοπρατηθούν άλλα 45.000€ ώστε να ξεκινήσουν εργασίες συντήρησης στη θέρμανση, στα ηλεκτρολογικά του παλαιού κτιρίου και στις τουαλέτες του σχολείου μας.
Με τα χρήματα που υπήρχαν στο ταμείο του συλλόγου μας από την περσινή σχολική χρονιά αγοράσαμε και τοποθετήσαμε πίνακες μαρκαδόρου διαστάσεων 120x240 σε 7 αίθουσες του σχολείου μας συνολικής αξίας 1477€ (211€ έκαστος) και ευελπιστούμε με την πληρωμή των συνδρομών σας να μπορέσουμε να αγοράσουμε σύντομα άλλους 6 για τις υπόλοιπες αίθουσες.
•Συμφωνήσαμε να συνεχίσουμε και φέτος να πληρώνουμε την καθαρίστρια (120€ το μήνα) 

ώστε να παραμένει στο σχολείο και να καθαρίζει τις τουαλέτες κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων.
•Καλωσορίσαμε τα παιδιά της Α΄ τάξης με ένα καπελάκι με το λογότυπο του σχολείου.
•Σχεδιάσαμε στον προαύλιο χώρο του σχολείου μας παιχνίδια ώστε να παίζουν τα παιδιά στα διαλείμματα και μέσα στις επόμενες μέρες θα ολοκληρώσουμε και το σχεδιασμό του μπάσκετ και του βόλλεϋ.
•Αυτή τη στιγμή υπάρχουν στο ταμείο μας 1220 ευρώ.
•Άμεσα θα ξεκινήσουν στο σχολείο μας εξωσχολικές δραστηριότητες (παραδοσιακοί χοροί, πινγκ-πονγκ, εικαστικά και θεατρική αγωγή). Θα γίνονται κάθε Σάββατο στο χώρο του σχολείου και μπορείτε να δηλώσετε το ενδιαφέρον σας στο τέλος αυτής της επιστολής.
•Υπάρχει σκέψη για μίσθωση σχολικού με συνοδό για τη μεταφορά των μαθητών από και προς το σχολείο. Παρακαλούμε να δηλώσετε το ενδιαφέρον σας στο τέλος της επιστολής. Το κόστος θα μπορούμε να το υπολογίσουμε μόνο αφού δούμε πόσοι ενδιαφέρονται.
•Τον επόμενο μήνα θα γίνει Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας στο χώρο του σχολείου μας. Θα σας ενημερώσουμε σχετικά.
Οι συναντήσεις του συλλόγου μας θα γίνονται την πρώτη Δευτέρα κάθε μήνα και ώρα 21:00 στο χώρο του σχολείου και είναι ανοιχτές για όλους τους γονείς που επιθυμούν να συμμετέχουν. Επίσης, μην ξεχνάτε ότι μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας για οποιοδήποτε θέμα (ιδέες-παράπονα-παρατηρήσεις) ηλεκτρονικά μέσω του http://akrystalleio.blogspot.com και akrystalleio@gmail.com, ή μέσω του ταχυδρομικού κουτιού στην είσοδο του σχολείου. Μπορούμε επίσης να σας ενημερώνουμε για όλες τις δραστηριότητες του Συλλόγου μέσω email.
•Το πρωινό κουδούνι χτυπάει στις 8:10 και τα παιδιά πρέπει αυτήν την ώρα να είναι ήδη συγκεντρωμένα στο προαύλιο του σχολείου. Η αργοπορία τους δημιουργεί μεγάλη αναστάτωση στην τάξη τους. Πρέπει να φροντίζετε να είναι στο σχολείο στην ώρα τους. Επίσης, όλοι γνωρίζετε την κυκλοφοριακή συμφόρηση στο δρόμο έξω από το σχολείο τις ώρες άφιξης και αναχώρησης των μαθητών και αφού ο Δήμος, παρά τις αλλεπάλληλες αιτήσεις μας, αρνείται πεισματικά την μονοδρόμηση του δρόμου, σας παρακαλούμε να μην παρκάρετε σε δεύτερη σειρά γιατί επιδεινώνετε την ήδη δύσκολη κατάσταση.
•Για οποιοδήποτε θέμα αφορά στην τάξη του παιδιού σας, μπορείτε να απευθύνεστε στους παρακάτω γονείς - μέλη του συλλόγου μας, οι οποίοι έχουν οριστεί να εκπροσωπούν κάθε τάξη, όπως προβλέπεται από το Ν. 1566/85, άρθρο 53 §9.
•Α1, Α2, Α3: Νανά Μαστρογεωργίου-Μπίμπα
•Β1, Β2: Φωτεινή Γιαννατσή-Μάτσα
•Γ1,Γ2: Ζακλίν Δελασούδα
•Δ1,Δ2: Πόπη Ευσταθίου-Δάλπη
•Ε1, Ε2: Ανδριάνα Διαμαντοπούλου-Διακουμή
•ΣΤ1, ΣΤ2: Μαρία Χατζοπούλου-Λιανού
•Ολοήμερο: Θέκλα Μαντέλη-Παπαγεωργίου
Τέλος, σας υπενθυμίζουμε ότι η ετήσια συνδρομή προς το Σύλλογο είναι 20€ ανά οικογένεια και μπορείτε να δίνετε τα χρήματα είτε στους δασκάλους της τάξης των παιδιών σας είτε στα μέλη του συλλόγου μας που θα βρίσκονται στην είσοδο του σχολείου. Το έσοδο αυτό είναι ουσιαστικό για να μπορούμε να βοηθάμε τους δασκάλους και το σχολείο σε ό,τι χρειάζονται και να καλυτερεύουμε την σχολική ζωή των παιδιών μας.
Όλα τα βιβλία του συλλόγου (πρακτικά, ταμείο, πρωτόκολλο) καθώς και όλες οι επιστολές που έχουν σταλεί από το Σύλλογο είναι στη διάθεσή οποιουδήποτε μέλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου