Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

OXI ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ!

Με εσωτερικό κείμενο που παραπλανητικά ονομάζεται «Διαθεσιμότητα - ένταξη υπαλλήλων στο Πρόγραμμα Κινητικότητας» το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης επιβεβαιώνει την έτσι κι αλλιώς γνωστή ρήτρα του μεσοπρόθεσμου για αναγκαστικές μετατάξεις και απολύσεις υπαλλήλων.
Είναι προφανές ότι στο σχεδιασμό της κυβέρνησης και της τρόικας για ένα «δήθεν» επιτελικό κράτος δεν χωρούν υπάλληλοι των κατηγοριών Δ.Ε. σήμερα και Υ.Ε. αύριο
Οι εργαζόμενοι Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (ΙΔΑΧ) θα είναι οι πρώτοι που θα αντιμετωπίσουν το φάσμα των απολύσεων. Και αν το επιτρέψουμε δεν θα είναι οι μοναδικοί. Γνωρίζουμε πολύ καλά πως οι πρώτες απολύσεις θα προκαλέσουν και νέο μεγαλύτερο κύμα απολύσεων. Γνωρίζουμε πως το δεύτερο κύμα απολύσεων θα φέρει υποχρεωτικά και τρίτο κύμα.
Στην χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ του Δήμου Πεντέλης η δημοτική κίνηση «Πεντέλη Εν Δράσει» δια του επικεφαλής της Αντώνη Φειδοπιάστη κάλεσε τον Δήμαρχο κ. Στεργίου να αρνηθεί να δώσει προς το υπουργείο στοιχεία που αφορούν εργαζόμενους(ΙΔΑΧ), πράξη που θα διευκολύνει τέτοιες πολιτικές.
Ο Δήμαρχος για άλλη μια φορά αρνήθηκε να σταθεί απέναντι σε αντιμνημονιακές επιλογές και να στηρίξει στην πράξη τους εργαζόμενους, ψελλίζοντας κάτι περί ψηφίσματος και άλλων τέτοιων …ευχολογίων.
 
Η Πεντέλη εν Δράσει καλεί τον Δήμαρχο, τις δημοτικές παρατάξεις , τους εργαζόμενους και τους πολίτες να είναι οι φορείς της συλλογικής αντίδρασης απέναντι στις καταστροφικές μνημονιακές πολιτικές και να υπερασπιστούν τον Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα της αυτοδιοίκησης.
Είναι η ώρα να αναμετρηθούμε αποφασιστικά με τη λαίλαπα εξαθλίωσης της κοινωνίας!

                                                  Το γραφείο τύπου της
                                                    Πεντέλη Εν Δράσει

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου