Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Η αλήθεια για την Παραρεμμάτιο Περιοχή (Ο.Τ.206)

Στο προσωπικό διαδικτυακό τόπο του κ. Γραφάκου αναρτήθηκε στις 20/11/2012 κείμενο, με το οποίο ο κ. Γραφάκος αποδίδει στο Δήμαρχο κ. Στεργίου ότι
«διέπραξε περιβαλλοντικό έγκλημα, γιατί προχώρησε σε αποχαρακτηρισμό οικοπέδου στη περαρεμάτια περιοχή της Ν. Πεντέλης, το οποίο προστατεύεται από το Π.Δ. προστασίας του ρέματος, ανοίγοντας το δρόμο στη δημιουργία οικοδομών μέσα στο ρέμα».
Ο κ. Γραφάκος είτε συνειδητά ψεύδεται για να παραπλανήσει τους συμπολίτες μας, είτε δεν κάνει το κόπο να διαβάσει τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, από το οποίο συνήθως απουσιάζει, για να έχει ο ίδιος σωστή ενημέρωση.
Ουδέποτε συνέβησαν αυτά που ισχυρίζεται ο κ. Μ. Γραφάκος.
 Η περιβαλλοντική ευαισθησία τόσο του Δημάρχου κ. Δημ. Στεργίου - Καψάλη, όσο και όλων των μελών της σημερινής Διοίκησης του Δήμου είναι σε όλους γνωστή και δεν επιδέχεται ψόγο.
Καλούμε τον κ. Γραφάκο να διαβάσει την υπ‘ αριθμόν 291/2012 απόφαση του Δ/Σ και μετά, αν έχει τη γενναιότητα, να ζητήσει δημόσια συγνώμη για τα ψεύδη που έγραψε.
Για την ενημέρωσή του το αποφαντικό της σχετικής απόφασης έχει όπως παρακάτω:

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κος Δήμαρχος ο οποίος εισηγήθηκε τα εξής: Το θέμα αφορά το Ο.Τ. 206. Υπάρχει απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σύμφωνα με το οποίο πρέπει να αποφανθούμε επί του θέματος του αν εμμένουμε στην απαλλοτρίωση αυτού του κομματιού γης ή εάν το αποδεσμεύουμε γιατί δεν έχουμε να το αποπληρώσουμε. Το Ο.Τ. βρίσκεται μεταξύ των οδών Κηφισίας και Δελφών στη περιοχή του Αγίου Σύλλα από Βόρεια και Νότια πλευρά και οριοθετείται Νοτιοανατολικά από την οδό Παπανδρέου. Μέσα από αυτό διέρχεται το ρέμα (ο παραπόταμος του Ποδονίφτη), κατάσταση που το χαρακτηρίζει προστατευόμενο οικοδομικό τετράγωνο. Σε αυτό το Ο.Τ. υπάρχουν δύο ιδιοκτησίες οι οποίες δομήθηκαν πριν να ισχύσει το Π.Δ. για την προστασία των ρεμάτων. Παράλληλα φαίνονται να υπάρχουν και άλλες τρεις ιδιοκτησίες, οι οποίες προσέφυγαν κατά της απόφασης που είχε πάρει το Κοινοτικό Συμβούλιο της Νέας Πεντέλης για «πράσινο εντός σχεδίου» του όλου Οικοδομικού Τετραγώνου και μας ζητάει το Ε.Δ.Α.Δ. να συμμορφωθούμε με την απόφασή του.
Η εισήγησή μου είναι:
1ον. Ο Δήμος δεν διαθέτει το οικονομικό εκείνο κεφάλαιο που θα του εξασφάλιζε την απαλλοτρίωση της περιοχής αυτής, πράγμα το οποίο επιθυμεί.
2ον. Δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι το κομμάτι αυτό του Ο.Τ. 206 αποτελεί κομμάτι της Ζώνης Προστασίας του Ρέματος και αυτό θα το στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις.
3ον. Η απόφασή μας αυτή θα κοινοποιηθεί στα συναρμόδια Υπουργεία, προκειμένου να αποφανθεί το Κράτος, εάν αυτό έχει τη δυνατότητα να απαλλοτριώσει το χώρο, να αποζημιώσει τους φερόμενους ως ιδιοκτήτες και να αποδώσει το εδαφικό αυτό κομμάτι εκεί που ανήκει. Στη Ζώνη Α’ Προστασίας του Ρέματος του Πεντελικού.
                                                  Το Δημοτικό Συμβούλιο
                      Αφού άκουσε την εισήγηση της Προέδρου και του κου Δημάρχου
                             Με ψήφους δέκα οκτώ (18) ΥΠΕΡ – μία (1) ΠΑΡΩΝ
                                       ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ
Α. Εγκρίνει τη μη επανυποβολή απαλλοτρίωσης των παραπάνω εκτάσεων λόγω οικονομικής αδυναμίας του Δήμου να τις αποζημιώσει
Β. Την αποστολή και διερεύνηση στους αρμόδιους φορείς (ΥΠΕΚΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ) της απαλλοτρίωσης του χώρου από κρατικά κονδύλια (ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ κλπ.)
Γ. Την προστασία του υφιστάμενου ρέματος με καθορισμό οριογραμμών και
Δ. Την επισήμανση ότι ο Δήμος θεωρεί ότι οι παραπάνω εκτάσεις ανήκουν στην ΖΩΝΗ Α’ προστασίας του χειμαρικού ρέματος Πεντέλης – Χαλανδρίου (ΦΕΚ 679Δ/95) και οποιαδήποτε προσπάθεια ρυμοτομικής τακτοποίησης θα πρέπει να γίνει με κατεύθυνση τις χρήσεις γης που ορίζονται στην ΖΩΝΗ αυτή.
Αυτή η απόφαση έλαβε αύξοντα αριθμό 291/2012
Γι’αυτό συντάχθηκε το παρόν πρακτικό και υπογράφεται ως κατωτέρω.

                                                            Ο Αντιδήμαρχος
                                                        Παναγιώτης Μούστρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου