Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Πολυθεματική η σύσκεψη για την εκπαίδευση

Η προληπτική συντήρηση και διασφάλιση ετοιμότητας και αποτελεσματικής λειτουργίας των συστημάτων θέρμανσης φυσικού αερίου και πετρελαίου ενόψει του χειμώνα, η εφαρμογή του προγράμματος δωρεάν ενισχυτικής διδασκαλίας στους μαθητές του Δήμου ... & ο τρόπος χρήσης του κλειστού γυμναστηρίου Ν. Πεντέλης, ώστε να αποτρέπεται η πρόκληση ζημιών στο δάπεδο, απασχόλησαν την μηνιαία προγραμματισμένη σύσκεψη για την εκπαίδευση, η οποία πραγματοποιήθηκε υπό την διεύθυνση του Δημάρχου κ. Δημήτρη Στεργίου- Καψάλη.
Συμμετείχαν ο αρμόδιος θεματικός Αντιδήμαρχος, οι Πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών, οι Διευθυντές των σχολείων, τα Προεδρεία των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων και αρμόδιοι παράγοντες του Δήμου Πεντέλης.
Συζητήθηκαν επίσης:
• Η ασφάλεια των εγκαταστάσεων του Λυκείου Μελισσίων.
• Η προμήθεια και εγκατάσταση προγράμματος πληροφορικής στις Σχολικές Επιτροπές, για την ευχερή και αποτελεσματική παρακολούθηση της κατανομής και διαχείρισης των πιστώσεων, όπως επίσης και των προβλημάτων υποστήριξης των σχολείων.
• Η εφαρμογή του προγράμματος προληπτικής ιατρικής στα σχολεία του Δήμου, η έναρξη του οποίου ξεκινά στις 15 Νοεμβρίου από το Κρυστάλλειο Δημοτικό σχολείο, καθώς και το πρόγραμμα εμβολιασμού και ιδιαίτερα του αντιφυματικού εμβολίου, που εξασφάλισε η Διοίκηση και προσφέρει στα παιδιά.

• Η συντήρηση των σχολικών εγκαταστάσεων, με ενημέρωση για τις παρεμβάσεις που έγιναν από την προηγούμενη συνάντηση και τον προγραμματισμό για τη νέα περίοδο.
• Η λειτουργία προσεχώς κυλικείου στο Λύκειο Μελισσίων.
• Ο διενεργούμενος έλεγχος 10ετίας στις παλιές Σχολικές Επιτροπές από το ΙΚΑ.
• Η έναρξη λειτουργίας της Σχολής Γονέων και Κηδεμόνων στο 3ο -5ο Δημοτικό Σχολείο.
• Η κατασκευή νέου δαπέδου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Λυκείου Μελισσίων και τα αναγκαία κατάλληλα μέτρα για την προστασία του.
Ο Δήμαρχος Δημήτρης Στεργίου- Καψάλης επεσήμανε ότι, οι μηνιαίες συναντήσεις συμβάλλουν στην ανταλλαγή απόψεων για τον καλύτερο σχεδιασμό και υλοποίηση των προγραμμάτων, προς όφελος των μαθητών και ευρύτερα της εκπαιδευτικής κοινότητας στο Δήμο μας.
Η επόμενη προγραμματισμένη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 3 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 18.00.
                                         ΔΗΜΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου