Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Σε οικονομική επιτήρηση «οδηγεί» τον Δήμο, ο Στεργίου!

ΔΗΜΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ - ΚΛΕΙΣΤΟΝ ΛΟΓΩ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ!
Τίτλοι τέλους για τον Δήμο Πεντέλης, με απόφαση του Δήμαρχου κ. Στεργίου και της παρέας του!
Σκληροί υποστηρικτές του μνημονίου και των αποφάσεων της Τρόικα, στο ΔΣ η διοίκηση του Δήμου Πεντέλης μετά από εισήγηση του κ. Στεργίου, ψήφησε τη σύναψη δανειακής σύμβασης με το ΤΠΔ ύψους 6.307.230,96 € οδηγώντας τον Δήμο σε οικονομική επιτήρηση!
Για το τι σημαίνει αυτό, παραπέμπουμε τον Πεντελιώτικο λαό στο μεσοπρόθεσμο 2013-2016 που ψήφησε η σημερινή τρικομματική κυβέρνηση.
Διαβάστε και …καμαρώστε:
               Ρύθμιση δανείων ΟΤΑ
Α. περίπτωση
Με το αρθ.2, παρ.2, του ν.4038/2012, παρέχεται η δυνατότητα στους Δήμους και τις Περιφέρειες που δεν μπορούν να ισοσκελίσουν τους προϋπολογισμούς τους, να εγγράψουν στο σκέλος των εσόδων και σε αναπτυγμένη μορφή του Κ.Α. που αφορά στα δάνεια, το ποσό που αντιστοιχεί αποκλειστικά και μόνο στα χρέη που έχουν προκύψει μέχρι 31/12/2011, το οποίο θα καλυφθεί με συνομολόγηση δανείου με το  «Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων» ή με άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, με τη σύνταξη Σχεδίου Οικονομικής Υποστήριξης, το οποίο εγκρίνεται από ειδική  «Ελεγκτική Επιτροπή» του άρθρου 262 του ν.3852/2010 που συγκροτείται στο ΥΠΕΣ.
Β. περίπτωση
Εφόσον κριθεί ότι ένας Δήμος ή Περιφέρεια δεν μπορεί να ανταποκριθεί στους όρους και προϋποθέσεις οικονομικής εξυγίανσης που θέτει το παραπάνω  «Σχέδιο Οικονομικής Υποστήριξης» τότε προσφεύγει στο  «πρόγραμμα Οικονομικής Εξυγίανσης του άρθρου 262 του ν. 3852/2010» και τις ρυθμίσεις της υπ΄ αριθμ 43288/4-10-2011 απ. απόφασης του Υπ. Εσωτερικών.
Και στις δύο περιπτώσεις ισχύει ότι και στη περίπτωση της μηνιαίας εκτέλεσης των προϋπολογισμών των Δήμων δηλαδή με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών θα υπάγεται υποχρεωτικά στο (αναθεωρημένο) πρόγραμμα οικονομικής εξυγίανσης, με μερική απώλεια της διαχειριστικής του αυτονομίας, που συνεπάγεται:
α) περιορισμό των δαπανών μόνο σε υποχρεώσεις μισθοδοσίας και λοιπές απολύτως μη ανελαστικές δαπάνες, χρησιμοποιώντας προς τούτο, καθ όλο ή κατά μέρος και την ΣΑΤΑ
β) υποχρεωτικές μετατάξεις προσωπικού,
 γ) αύξηση ιδίων εσόδων (τέλη, τοπικοί φόροι).
Και σαν να μην έφταναν όλα τα παραπάνω η παρέα του κ. Στεργίου κάνοντας θεσμικό πραξικόπημα μέσα στο ΔΣ, θέλησε να περάσει και άλλο ένα δάνειο ύψους 1.616.000€ για την δημιουργία κτηριακού …μεγάρου, για την στέγαση του Αστυνομικού τμήματος στην Παλιά Πεντέλη!!!
Την ώρα μάλιστα που στο δημοτικό σχολείο της Ν. Πεντέλης θα κατασκευασθεί προκάτ αίθουσα για το μάθημα των παιδιών μας!!!
Αλήθεια κ. Στεργίου ποιος θα τα πληρώσει όλα αυτά;
Το γνωρίζουμε όλοι.
Οι πολίτες της Πεντέλης, πληρώνοντας νέους φόρους και τέλη!

                                        Tο Γραφείο Τύπου
                                        «Πεντέλη εν Δράσει»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου