Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Δ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ:«τα μεγάλα θέματα είναι υπόθεση όλων»

Όπως είναι γνωστό, ο προηγούμενος Γεν. Γραμματέας Περιφέρειας Αττικής κ Η. Λιακόπουλος, είχε υπογράψει πρωτόκολλο διοικητικής αποβολής του δήμου από το χώρο του κοιμητηρίου Μελισσίων!
Στην παρέμβαση του δήμου για ανακοπή της εκτέλεσης της παραπάνω απόφασης και η «Ανθρώπινη Πολιτεία» είχε δια του κ. Σαφλιάνη ασκήσει πρόσθετη παρέμβαση.
Σήμερα εμείς δεν θα θριαμβολογήσουμε ότι χάρη σε εμάς προήλθε η απόφαση για αναστολή της συζήτησης. Πράξαμε το καθήκον μας, όπως οφείλαμε.
Η υπόθεση ήταν πανδημοτική.
Όλες οι διοικήσεις του Δήμου Μελισσίων, με όλες, χωρίς εξαίρεση, τις παρατάξεις, αγωνίστηκαν να δημιουργηθεί, να οργανωθεί και να παραμείνει το κοιμητήριο. Κατέβαλαν προσπάθειες να λυθεί οριστικά το θέμα.
Είναι κρίμα που ο σημερινός δήμαρχος δεν καταλαβαίνει ότι τα μεγάλα θέματα είναι υπόθεση όλων και θέλει να τα μονοπωλεί. Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής του είναι η αυτονόμηση και αυτενέργεια της αντιπολίτευσης στα μεγάλα θέματα και προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος και η μεγάλη μας πια πόλη.

Η παράταξη μας ήταν πάντα πρωτοπόρος στους αγώνες για την οριστική λύση του προβλήματος του κοιμητηρίου. Θα δηλώσει σήμερα ικανοποιημένη από την απόφαση του ειρηνοδικείου. Κερδίζεται χρόνος.
Με κατάλληλες δε και τεκμηριωμένες παρεμβάσεις μπορεί να ανοίξει ο δρόμος για την οριστική διευθέτηση και από νομικής πλευράς. Γιατί ηθικά και κοινωνικά το θέμα είναι λυμένο.
Κανείς δεν μπορεί να πειράξει τον ιερό αυτό χώρο κατοικίας και απόδοσης σεβασμού και τιμής προσφιλών προσώπων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου