Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

«Περιβαλλοντικό έγκλημα» από τον κ. Στεργίου καταγγέλει η Αξιωματική Αντιπολίτευση

Σύμφωνα με ανάρτηση στο προσωπικό Βlog του επικεφαλής του Συνδυασμού «Η Πεντέλη στο Υψος της»  κ. Μανώλη Γραφάκου, η πλειοψηφία στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα, προχώρησε σε αποχαρακτηρισμό οικοπέδου στην παραρεμάτια περιοχή της Νέας Πεντέλης, το οποίο, όπως ισχυρίζεται, προστατεύεται από το Π.Δ. προστασίας του ρέματος Πεντέλης - Χαλανδρίου!
«Με αυτήν την πράξη, υποστηρίζει ο πρώην Δήμαρχος Μελισσίων, ανοίγει πλέον ο δρόμος στη δημιουργία οικοδομών μέσα στο ρέμα» !!!
Το χειρότερο όμως όλων, επισημαίνει, είναι ότι
«ο κ. Δήμαρχος έδωσε το μήνυμα σε όλους εκείνους που επιδιώκουν να κτίσουν οικοδομές μέσα στη ρεματιά, ότι ο Δήμος Πεντέλης(η Διοίκηση)δεν θα τους εμποδίσει...»

Ο κ. Μ. Γραφάκος χαρακτηρίζει «πρωτοφανή» την εν λόγω απόφαση της Διοίκησης Στεργίου ενώ σε ότι αφορά την επιχειρηματολογία της πλειοψηφίας που δικαιολογησε την ενέργειά της λέγοντας πως  «υπάρχει απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου υπέρ των ιδιοκτητών», τονίζει ότι «είναι αστεία και φθηνή...»  Και αυτό γιατί όπως εξηγεί, «η πολεοδομική νομοθεσία έχει πολλά εργαλεία προστασίας των περιοχών αυτών ενώ και η ίδια η πολιτεία μέσα από το Πράσινο Ταμείο, δίνει δυνατότητα αποζημιώσεις τέτοιων περιπτώσεων, δυνατότητες που ο κ. Στεργίου είτε αγνοεί, είτε αποκρύπτει».
 
Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης του Δήμου δηλώνει επίσης κατηγορηματικά, ότι «η συγκεκριμμένη απόφαση Στεργίου δεν δεσμεύει την παράταξή του»

Σε ότι μας αφορά, λέει, «θα κινηθούμε νομικά εναντίον της απόφασης και θα λειτουργήσουμε αυτόνομα, ώστε ο χώρος αυτός δίπλα στο ρέμα να μην οικοδομηθεί, να παραμείνει ελεύθερος και σύντομα προσπελάσιμος από τους πολίτες. Θέλουμε τέλος να στείλουμε ένα σαφές μήνυμα σε όλους εκείνους που επιδιώκουν να οικοδομήσουν παράνομα στο ρέμα, ή να αποχαρακτηρίσουν δασικές και προστατευόμενες περιοχές, ότι θα μας βρουν απέναντί τους. Όπως και στο ΠΔ προστασίας του Πεντελικού, έτσι και στο ΠΔ προστασίας του ρέματος, δεν θα αφήσουμε κανένα να λειτουργήσει προς ίδιον όφελος σε βάρος του περιβάλλοντος. Καλούμε δε και τους πολίτες να αντιληφθούν έγκαιρα το ρόλο Στεργίου στα θέματα αυτά...»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου