Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Ο κατήφορος δεν έχει τέλος! Τι άλλο θα ακούσουμε;

του Γ.  Στρατηγού
Ο κ. Μ. Γραφάκος, αμετανόητος λαϊκιστής και πολιτικάντης, σε μια κρίση συνείδησης και αυτοκριτικής μας πρόεκυψε και οραματιστής.
Τι νομίζετε, χρειάζεται όραμα για να κάνεις ένα Δήμο μπάχαλο και να χρεώσεις και τα εγγόνια των Μελισσιωτών μερικά εκατομμύρια ευρώ από «κάποια διαχειριστικά λάθη και διοικητικές αστοχίες » κατά δήλωση του «στην πιο σημαντική συνάντηση που έχει γίνει μέχρι σήμερα»
Κύριοι, όλοι εσείς που παίρνετε λεφτά από το ταμείο, μέχρι να πάθει εγκεφαλικό ο ταμίας, μην ανησυχείτε δεν θα σας κατηγορήσουν για υπεξαίρεση, απλώς κάνετε διοικητικές αστοχίες και καθαρίσατε.
Στο παραλήρημα αυτοκριτικής του, μας εξηγεί τι σημαίνει
«πετυχημένη διοίκηση με όραμα και προοπτική» με παραδείγματα από την προηγούμενη λαμπρή θητεία του στα Μελίσσια.
Συγκεκριμένα :
Η διοίκηση με όραμα και προοπτική προσφέρει στους δημότες άρτον και θεάματα - θερινό σινεμά για να μπορεί ο κόσμος που δεν έχει να πάει κάπου το καλοκαίρι να έρθει εκεί - αφήνοντας απλήρωτους τους μηχανικούς και εκδίδοντας εισιτήρια αθεώρητα από την εφορία, για να πηγαίνουν κατευθείαν στην τσέπη ..(αλήθεια ποιών?).... τα χρήματα των δημοτών.

Η διοίκηση με όραμα και προοπτική κάνει πολιτιστικές εκδηλώσεις πληρώνοντας τους καθηγητές με ακάλυπτες επιταγές. Θέλει «να βγει ο ζορισμένος γονέας από το σπίτι να χορέψει, να βγει το παιδί να χορέψει» αλλά οι καθηγητές να χορέψουν τον χορό του Ζαλόγγου από τα χρέη του.
Η διοίκηση με όραμα και προοπτική έχει «αθλητικούς χώρους ανοιχτούς για να μπορούν τα παιδιά να παίξουν χωρίς ο μπαμπάς να βάζει το χέρι στην τσέπη» με εγκαταστάσεις υπερχρεωμένες, γιατί φρόντισε ( πριν από μας για μας ) να βάλει ο ίδιος το χέρι στο ταμείο με την χρηματοδότηση που εισέπραξε.
Η διοίκηση με όραμα και προοπτική εισπράττει από τους δημότες περί τα 2.000.000€ ειδικό τέλος για αγορά γης, «εργαλείο για το τι πόλη θέλεις» και πάνε υπέρ πίστεως και πατρίδος.
Η διοίκηση με όραμα και προοπτική αφήνει απλήρωτους τους εργαζόμενους, δημιουργεί 4 Κοινωφελείς Επιχειρήσεις με χρέη εκατομμυρίων που θα εξοφλούν για χρόνια οι Μελισσιώτες .
Η διοίκηση με όραμα και προοπτική βάζει τέλος στο εμπόριο ελπίδας - ψήφων με αντάλλαγμα μια θέση εργασίας, παράλληλα όμως τους μισούς περίπου υπαλλήλους του Δήμου , τους έχει κάνει παράνομα διπλοθεσίτες (εργάζονται και στο Δήμο και σε δημοτικές επιχειρήσεις φαντάσματα ) με εξωφρενικές αποζημιώσεις.
Η διοίκηση με όραμα και προοπτική προσλαμβάνει εργαζόμενους με συμβάσεις μαϊμού, με αποτέλεσμα να χάσουν την δουλειά τους. Αυτό θα πει να είσαι κοντά στον εργαζόμενο και τα προβλήματά του !!!
Η διοίκηση με όραμα και προοπτική αλλάζει την κυκλοφορία στην πόλη με «5 κυκλοφοριακές αστοχίες που έπρεπε να αγγίξουμε» με αποτέλεσμα να γυρνάς τα τετράγωνα γύρω-γύρω για μισή ώρα, μέχρι να φτάσεις στο σπίτι σου.
Η διοίκηση με όραμα και προοπτική δεν αφήνει παραπονούμενους ούτε τους προμηθευτές των σχολείων, παιδικών σταθμών κ.λ.π.. Τους φεσώνει και αυτούς με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ , στο πλαίσιο του κοινωνικό του προγράμματος για την αναβάθμιση του επιπέδου των υπηρεσιών στα σχολεία.
Η διοίκηση με όραμα και προοπτική θεωρεί τους Πεντελιώτες ότι είναι σε «ύπνωση και ψηφίζουν με κριτήριο το δικό τους και μόνο προσωπικό όφελος ή την δική τους στιγμιαία ψυχική διάθεση». Επί 16 συνεχόμενα χρόνια οι Πεντελιώτες κοιμούνται και εκλέγουν με 82% Δήμαρχο τον Στεργίου;
Η διοίκηση με όραμα και προοπτική από την άλλη όμως, αυτούς τους κοιμισμένους δημότες , καλεί να σηκωθούν, να ξυπνήσουν και να κάνουν την αυτοκριτική τους, να δεχθούν τα λάθη που έκανε ο ίδιος στο παρελθόν και να τον ψηφίσουν.
Η διοίκηση με όραμα και προοπτική ζητά να ψηφίσουν το κ. Γραφάκο δήμαρχο του αύριο που θα συνθέτει, θα έχει ανοιχτές θύρες, ανοιχτά αυτιά για να ακούει τι γίνεται, για να είναι δίπλα τους. Θα βγει δηλαδή από το γραφείο του, με τους πολυτελείς τάπητες, την ειδική πόρτα ασφαλείας με ηχομόνωση, που παρακολουθούσε με κάμερες τι γινόταν στο Δημοτικό Συμβούλιο και απαξιούσε να συνδιαλλαγεί με τους πληβείους , για να είναι δίπλα στους δημότες;
Και ρωτάμε εμείς οι πληβείοι Μελισσιώτες.
Οραματιστή δήμαρχε του αύριο, για το χθες δεν μας είπες κουβέντα, ποιος θα πληρώσει τις διοικητικές αστοχίες σου ή στα απλά ελληνικά τα 14.000.000 € που μας φέσωσες? Από ποιους ζητάς να ψηφίσουν εσένα και την νέα ομάδα σου? Σας ξέρουμε όλους από την καλή και την ανάποδη χρόνια τώρα. Εμείς οι κοιμισμένοι πολίτες δεν είχαμε καλούς δημάρχους όπως λες , δεν είχαμε άλλες επιλογές. Τώρα ναι ξυπνήσαμε , δεν χρειάζεται να μας ξυπνήσεις εσύ. Οι Εφιάλτες και οι προδότες δεν χωράνε σε αυτή την πόλη.

Γιώργος Στρατηγός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου