Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Που το πάει ο δήμαρχος με τα δάνεια;

Δάνειο 6.3 εκ ευρώ για 25 έτη ψήφισε στη συνεδρίαση του Δ.Σ Πεντέλης της 12ης Νοεμβρίου η δημοτική παράταξη του κ..Στεργίου. Όμως ,όπως ο ίδιος επαίρεται, έχει πληρώσει υποχρεώσεις του ενιαίου δήμου έως 31.12.2010 ύψους 1,7 εκ ευρώ , από αιματηρές οικονομίες που έκανε, όπως αρέσκεται να λέει.
«Άρα δήμαρχε δεν θες 6.3 αλλά 4.5 εκ ευρώ και πολλά είναι», του είπε ο Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου στην οικονομική επιτροπή. Και τότε αποκαλύφθηκε η διγλωσσία του:
Θα βάλω μες στο δάνειο και δαπάνες της δικής μου διοίκησης είπε, πριν στεγνώσει το μελάνι των πρακτικών του δημοτικού συμβουλίου όπου είχε δεσμευτεί ότι, όποια έργα κάνει στη θητεία του, θα γίνουν με έσοδα του δήμου και όχι με δανεισμό.
Λέει και ξελέει.
Το χειρότερο δε είναι, ότι πραξικοπηματικά θέλει να φορτώσει το Δήμο με άλλο ένα δάνειο ύψους 1,6 εκ ευρώ για να κτίσει ο δήμος Πεντέλης κτίριο Αστυνομικού Τμήματος στην Πεντέλη και όχι στην έδρα του Δήμου τα Μελίσσια, όπως θα ήταν φυσικό, ή στη μεσαία Δ.Κ του Δημου τη Ν. Πεντέλη!!!
 
 Εμείς, βέβαια, δε θα συμφωνούσαμε πάλι, γιατί δεν είναι έργο του Δήμου να κτίζει κτίρια για να στεγάζονται οι κρατικές Υπηρεσίες και να χρεώνει με τον τρόπο αυτό τους δημότες.
Πρωτοφανής θεωρία!!! Ο δήμος σε ρόλο κράτους ή κάτι άλλο συμβαίνει; Πρόκειται περί μεγαλοϊδεατισμού ή κάτι άλλο εξυπηρετούν τα δάνεια;
Πολλά τα ερωτήματα.
Θέλει τα δάνεια για έργα γιατί ετοιμάζεται να φύγει και δεν τον νοιάζει τι θα γίνει σε 25 χρόνια; Μήπως αυτός θα τα πληρώσει; Ή θέλει τα δάνεια για έργα γιατί εκλογές έρχονται;
Πάντως ότι και να συμβαίνει το Δήμο τον τελειώνει με τις επιλογές του.
Οψόμεθα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου