Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

«Δυσμενείς εκπλήξεις» στους δημότες, επιφυλάσσει ο σημερινός δήμαρχος...

Στο τέλος της θητείας του ο σημερινός δήμαρχος κ. Στεργίου επιφυλάσσει δυσμενείς εκπλήξεις στους δημότες. Σε δημόσια προεκλογική του ομιλία ανακοινώσε την κατασκευή εργοστασίου καύσης απορριμμάτων στο παλιό Λατομείο «Μαλτέζου», στην καρδιά του  Βουνού της Πεντέλης 500 μέτρα από τον οικιστικό ιστό μέσα στη θεσμοθετημένη Ζ’ ζώνη προστασίας του Πεντελικού βάσει του Π.Δ. 755/88. Η περιοχή αυτή έχει χαρακτηριστεί και αναδασωτέα σύμφωνα με το ΦΕΚ 588/2007.
Ο δήμαρχος δήλωσε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 22/07/2013 ότι μεγάλη ιδιωτική εταιρεία προωθεί  την λήψη αδειοδότησης - εγκατάστασης από το ΥΠΕΚΑ.
Το πανάκριβο αυτό εργοστάσιο θα κατασκευαστεί για να λειτουργεί υποτίθεται με πρώτη ύλη τα κλαδέματα του Δήμου και αν αυτά δεν αρκούν θα «εισάγει» κλαδιά από άλλες περιοχές.
Ο δήμος μας δεν μπορεί να τροφοδοτήσει τη λειτουργία του, ακόμα και με την ετήσια ποσότητα κλαδεμάτων, πάρα μόνο για λίγες μέρες. 
Συνεπώς εκατοντάδες  φορτηγά θα φέρνουν πρώτη ύλη δημιουργώντας κυκλοφοριακό χάος και ρύπανση ή θα καίγονται και άλλα σκουπίδια.

 Άλλωστε οι κίνδυνοι από την λειτουργία ενός τέτοιου εργοστάσιου είναι ακόμα μεγαλύτεροι (εκπομπές ουσιών που ρυπαίνουν τον αέρα, το νερό και το έδαφος και οι οποίες έχουν επιβλαβείς επιπτώσεις στην υγεία του ανθρώπου). Ανυπολόγιστο θα είναι το κόστος στη ζωή, την υγεία, τη διαβίωση και τις περιουσίες στην περίπτωση ατυχήματος (μόλυνση ατμόσφαιρας και των υπόγειων υδάτων). Όλα αυτά για παραχθεί κάποιο ρεύμα και να πωλείται δήθεν στη ΔΕΗ όταν η πώληση ρεύματος ούτε δεδομένη είναι ούτε  η τιμή εγγυημένη.
Γιατί λοιπόν αυτή η εξαγγελία; Ποια ιδιωτικά συμφέροντα προωθεί μια τέτοια εξαγγελία και με ποιο κόστος για τη ζωή και την υγεία των πολιτών;
Παρασταθήκαμε στη χθεσινή συνεδρίαση του Τοπικού Συμβούλιου Ν. Πεντέλης, μαζί με πλήθος πολιτών και ο επικεφαλής του συνδυασμού μας Αντώνης Φειδοπιάστης ενημέρωσε διεξοδικά για το θέμα.  
Η απάντηση που λάβαμε ήταν ότι δεν υπάρχει καμία ενημέρωση από το δήμαρχο για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, όπως και για πολλά άλλα θέματα. Ακούσαμε μάλιστα από εκλεγμένο τοπικό σύμβουλο με την παράταξη Στεργίου ότι «σε 100 χρόνια θα γίνει το έργο αυτό». Είναι φανερό ότι υπάρχει θεσμικό πρόβλημα στη λειτουργία του δήμου. 
Τελικά λάβαμε τη δέσμευση ότι θα ζητηθούν αρμοδίως εξηγήσεις από το δήμαρχο. 
Η δική μας δέσμευση είναι ότι δεν θα επιτρέψουμε την κατασκευή ενός επικίνδυνου, παράνομου και πανάκριβου έργου που δεν έχει ανάγκη ο τόπος μας, μόνο και μόνο επειδή το επιθυμούν κάποια ιδιωτικά συμφέροντα.
Ο Δήμαρχος κ. Στεργίου είναι αδίστακτος, προκειμένου να διεκδικήσει ξανά το Δήμο Πεντέλης συμμαχεί με δυνάμεις που θέλουν να καταστρέψουν το περιβάλλον για το κέρδος. Ίσως ελπίζει στην προεκλογική εύνοια κάποιων ιδιωτικών εταιριών. Δεν έμαθε τίποτα από το φιάσκο των φωτοβολταϊκών. Ο άνθρωπος αυτός δεν έκανε τίποτα για το δήμο μας στην θητεία του – τώρα γίνεται και επικίνδυνος!

                                                     Το Γραφείο Τύπου της

                                                        Πεντέλη Εν Δράσει

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου