Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Τσάι στο "Semiramis" για τη δημιουργία παιδικής χαράς

 Η εθελοντική δράση του Αναρρωτήριου Πεντέλης
Ένα απογευματινό τσάι στο Semiramis στην Κηφισιά με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για τη δημιουργία μιας παιδικής χαράς, διοργανώθηκε από τις εθελόντριες του αναρρωτηρίου Πεντέλης.
Η δημιουργία της παιδικής χαράς είναι απαραίτητη για την ψυχική και τη σωματική υγεία των παιδιών που βρίσκονται εκεί.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν άνθρωποι από το χώρο της τέχνης, της επιστήμης, της ιατρικής αλλά και τον επιχειρηματικό χώρο.
Η Μονάδα Κοινωνικής Φροντίδας Παιδιού Αναρρωτήριο Πεντέλης λειτουργεί από το 1937 ως μια από τις υπηρεσίες φροντίδας παιδιών του ΠΙΚΠΑ.
Φιλοξενεί βρέφη και παιδιά ηλικίας 0-10 ετών τα οποία είτε έχουν εγκαταλειφθεί σε μαιευτήρια και νοσοκομεία, είτε ζουν σε ακατάλληλο οικογενειακό περιβάλλον και επιβάλλεται η απομάκρυνσή τους αυτό (κακοποιημένα και παραμελημένα παιδιά).
Σκοπός της Μονάδας είναι η αποκατάσταση των παιδιών ώστε να μεγαλώσουν σε οικογενειακό περιβάλλον.
Αυτό επιτυγχάνεται:
- με την επιστροφή του παιδιού στη φυσική οικογένεια – εφόσον κριθούν κατάλληλες οι συνθήκες –
- μέσα από το θεσμό της υιοθεσίας
- με την τοποθέτηση σε ανάδοχη οικογένεια, η οποία με τη στήριξη των υπηρεσιών της Μονάδας αναλαμβάνει τη φροντίδα ενός παιδιού (σήμερα περίπου 150 παιδιά ζουν και μεγαλώνουν σε ανάδοχες οικογένειες).
Εθελοντές κάθε ηλικίας πλαισιώνουν τις δραστηριότητες του Αναρρωτηρίου Πεντέλης είτε με τη συμμετοχή τους σε δραστηριότητες των παιδιών (ψυχαγωγία, εκδρομές, φιλοξενία τα σαββατοκύριακα και τις διακοπές), είτε με τη συμβολή τους στην εξασφάλιση προσφορών σε είδη που βελτιώνουν την καθημερινότητα των παιδιών, είτε με την προσφορά εξειδικευμένων υπηρεσιών (ψυχολόγοι, παιδαγωγοί, τεχνικοί κλπ).
 Ελένη Κοντονάσιου: Διοικήτρια της Μονάδας
 Τηλ.: 21 320 59 832


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου