Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Ο Σ.Π.Α.Π απαντά σε ... "κακόβουλα" σχόλια

                  "Απλωμένο έργο"  ή απλωμένος τραχανάς;
Επειδή έχουμε να ασχοληθούμε και με άλλα θέματα, αφήνουμε προς το παρόν ασχολίαστη, την "ανακοίνωση - Καταπέλτη" του ΣΠΑΠ(Σύνδεσμος Προβολής του Αυτοκράτορα Πατούλη), για να την απολαύσετε αυτούσια και να εξάγετε τα δικά σας συμπεράσματα, ανεπηρέαστοι, χωρίς τη δική μας "κακόβουλη" σφήνα για την ανάδειξη προβλημάτων, εάν, εφόσον και όποτε βέβαια υπάρχουν.
 Αφού όλα βαίνουν καλώς κατά το Γραφείο Τύπου του ΣΠΑΠ(αλήθεια πόσα άτομα το απαρτίζουν), υποκλινόμαστε στην "ανωτερότητα" του αποστολέα"(Γ.Τ. Δήμου Αμαρουσίου) για την ισχύ των επιχειρημάτων του, παραδεχόμενοι ότι κυριολεκτικά μας εξουδετέρωσε !!!
Αυτό που ωστόσο με εντυπωσίασε πιο πολύ στο κείμενο, ήταν η ομολογουμένως εκπληκτική του εισαγωγή. Προς στιγμήν μπερδεύτηκα(κατάγομαι κι από χωριό ντε ), νομίζοντας ότι  αυτό που απλώνει καθημερινά ο ΣΠΑΠ  στο Πεντελικό δεν είναι έργο αλλά "τραχανάς" !
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
"Το έργο του ΣΠΑΠ απλώνεται καθημερινά στο Πεντελικό και στα όρια όλων των Δήμων - μελών του και δεν περιορίζεται σε ανούσιες ανακοινώσεις και αναρτήσεις συμβούλων που αναζητούν εναγωνίως λίγη δημοσιότητα.
Ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π) και οι εκατοντάδες εθελοντές που πλαισιώνουν τις δράσεις του, επιτελούν έργο ουσίας, με μοναδικό γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος και την ποιότητα ζωής των κατοίκων των Δήμων μελών του. Με το έργο αυτό, ο Σ.Π.Α.Π απαντά καθημερινά σε ανακοινώσεις και κακόβουλα σχόλια που κατά καιρούς αναρτούνται στο Διαδίκτυο από ορισμένους κακόπιστους συμβούλους που αναζητούν ρόλο και δημοσιότητα. Σχόλια και απόψεις που θα έπρεπε να συζητούνται εντός των οργάνων του Σ.Π.Α.Π.
Για την έγκυρη ενημέρωση των πολιτών, ο Σ.Π.Α.Π απαντά σε μια σειρά από ζητήματα που αφορούν στο Σύνδεσμο και στις πρόσφατες δραστηριότητές του.
Η συνάντηση της προηγούμενης εβδομάδας, την Παρασκευή 22 Ιουλίου στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, Διοικητικό Κέντρο του Συνδέσμου, με τους νεοπροσληφθέντες συμβασιούχους που ήδη στελεχώνουν τα πυροφυλάκια και άλλες θέσεις ευθύνης στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Σ.Π.Α.Π, στην οποία αναφέρεται με ανακοίνωσή του μέλος της Ε.Ε του Συνδέσμου, έγινε με αφορμή την υπογραφή των συμβάσεων τους και προκειμένου να κατατοπιστούν αρμοδίως οι εργαζόμενοι ανά Δήμο μέλος. Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του Σ.Π.Α.Π που γίνεται μία τέτοια συγκέντρωση.
Στόχος της Διοίκησης
είναι η πρώτη επίσημη γνωριμία των εργαζομένων με τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής και το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου, να γίνει την Τετάρτη 27 Ιουλίου στις 7 μ.μ(χθες) στην εκδήλωση για την παράδοση της εξάρτισης και του εξοπλισμού των εργαζομένων, εκδήλωση που έχει προγραμματιστεί από την προηγούμενη εβδομάδα και στην οποία όλα τα μέλη του ΔΣ έχουν προσκληθεί.
Σε μια περίοδο που το έργο που ο Σύνδεσμος καλείται να επιτελέσει είναι τεράστιο και παρά το μεγάλο πρόβλημα που έχει να διαχειριστεί εξαιτίας της κακής οικονομικής κατάστασης του Συνδέσμου αλλά και του πλήθους των εκκρεμοτήτων οργανωτικής και διοικητικής φύσεως,
 ο Σ.Π.Α.Π με ίδιους πόρους, και εν τη ενώσει, έχει καταφέρει, καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες, να δημιουργήσει έναν οργανωμένο μηχανισμό λειτουργίας.
Από την πρώτη ημέρα, η νέα Διοίκηση έχει προχωρήσει σε σειρά δράσεων δίνοντας δείγματα της γραφής της και της δυναμικής της.
 Συνοπτικά:
• Λίγες μόλις ημέρες από την ανάληψη των καθηκόντων της η νέα Διοίκηση κλήθηκε να διαχειριστεί τις έντονες χιονοπτώσεις του Μαρτίου, ανταποκρινόμενη με απόλυτη επιτυχία.
• Και λίγες ημέρες μετά, κινητοποίησε χιλιάδες εθελοντές στη δεντροφύτευση της 13ης Μαρτίου, σε μία πρωτόγνωρη συμμετοχή, που αποτέλεσε και την αρχή για τη δημιουργία του μητρώου εθελοντών του Σ.Π.Α.Π.
• Δίνοντας προτεραιότητα στο εθελοντισμό, η Διοίκηση του Σ.Π.Α.Π έχει δρομολογήσει σειρά από ενέργειες για την εκπαίδευση και πιστοποίηση των εθελοντών σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, το Πυροσβεστικό Σώμα και άλλους αρμόδιους φορείς. Παράλληλα, βρίσκεται σε συνεννόηση με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο για την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων στην περιοχή του Αγίου Πέτρου και τη δημιουργία Περιβαλλοντικού Κέντρου Εκπαίδευσης Εθελοντών.
• Μετά από αλλεπάλληλες συναντήσεις με κυβερνητικούς παράγοντες και επανειλημμένες αναφορές στα μέσα ενημέρωσης, η Διοίκηση προώθησε σημαντικά θέματα του Συνδέσμου όπως είναι η χρηματοδότηση για την πολιτική προστασία επισπεύδοντας τις διαδικασίες για την πρόσληψη του απαραίτητου εποχικού προσωπικού και τις ενέργειες πυροπροστασίας. Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που έχει διανεμηθεί εποχικό προσωπικό σε όλους τους Δήμους-μέλη, ισότιμα και αναλογικά με τις ανάγκες τους. Υπενθυμίζουμε ότι μέχρι σήμερα στους Δήμους Πεύκης – Λυκόβρυσης και Γαλατσίου δεν είχε ουδέποτε παραχωρηθεί εποχικό προσωπικό.
Ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π) έχει προχωρήσει σε γενική ανασυγκρότηση του σχεδιασμού πρόληψης και πυροπροστασίας εντός των διοικητικών του ορίων σε όλους τους Δήμους μέλη του, και έχει ισόποσα κατανείμει τις διαθέσιμες δυνάμεις σε όλες τις περιοχές, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες και το βαθμό επικινδυνότητας της καθεμίας. Το Κέντρο Επιχειρήσεων του Σ.Π.Α.Π στην Πεντέλη και τα δύο πυροσβεστικά οχήματα που εδρεύουν σε αυτό, ανά πάσα ώρα και στιγμή βρίσκονται σε ετοιμότητα για να επέμβουν για άμεση καταστολή σε όποια περίπτωση έκτακτης ανάγκης παρουσιαστεί. Παράλληλα, τα οχήματα των Δήμων μελών είναι σε ετοιμότητα να συνδράμουν το Κέντρο Επιχειρήσεων οποτεδήποτε. Εξάλλου, ο συνωστισμός των πυροσβεστικών οχημάτων σε ένα σημείο δεν υπαγορεύει και την επιχειρησιακή ετοιμότητα ή αποτελεσματικότητα όταν προκύψει ανάγκη όπως αντίστοιχα, την πυροπροστασία εξασφαλίζουν οι πυροφύλακες που επανδρώνουν τα φυλάκια στις περιοχές επικινδυνότητας. Και ας μην ξεχνάμε ότι φέτος η ΣΑΤΑ μέσω της οποίας γίνονται οι προσλήψεις του εποχικού προσωπικού πυροπροστασίας και καθαρισμού των δασών, εγκρίθηκε μόλις στα μέσα Ιουλίου όταν κατά τις προηγούμενες χρονιές αποδίδονταν από το μήνα Απρίλιο.
Ο Σ.Π.Α.Π μέχρι στιγμής, πάντως, όπως φαίνεται και από τον πρώτο απολογισμό της δίμηνης δράσης του, έχει επέμβει σε δεκάδες περιστατικά και έχει ανταποκριθεί με απόλυτη επιτυχία, επιβεβαιώνοντας μέχρι στιγμής ότι ο συγκεκριμένος επιχειρησιακός σχεδιασμός αποδίδει.
Ο Σ.Π.Α.Π αυτή τη στιγμή διαθέτει συνολικά 15 αξιόμαχα οχήματα εκ των οποίων, εννέα πυροσβεστικά οχήματα.(;;;) Τα τρία από αυτά βρίσκονται στο Δήμο Διονύσου, ένα στο Δήμο Μαραθώνα, δύο στο Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου, ένα στο Δήμο Σπάτων – Αρτέμιδας και δύο εδρεύουν στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Σ.Π.Α.Π στην Πεντέλη.
 Όσον αφορά στα τέσσερα οχήματα που βρίσκονται παροπλισμένα σε χώρο δίπλα και εντός του Σταθμού Μεταφόρτωσης, αφορούν σε ένα εκχιονιστικό όχημα, δύο οχήματα προς απόσυρση και ένα κατεστραμμένο ήδη, από την περίοδο της προηγούμενης Διοίκησης του Συνδέσμου, όχημα. Οφείλουμε να επισημάνουμε ότι ουδέποτε κανένα από τα οχήματα του στόλου του Σ.Π.Α.Π είχε περάσει μέχρι σήμερα από ΚΤΕΟ.
• Επίσης, από την πρώτη στιγμή η Διοίκηση φρόντισε για το γέμισμα των 11 υδατοδεξαμενών πλήρωσης αεροσκαφών που βρίσκονται περιμετρικά του Πεντελικού Όρους, βάζοντας τέλος σε φαινόμενα που παρελθόντος που συνέβαλαν στην καταστροφική πυρκαγιάς του 2009.
• Ο Σ.Π.Α.Π οργάνωσε τα απαραίτητα ποτίσματα στις πρόσφατα αναδασωμένες περιοχές ολοκληρώνοντας την προσπάθεια του χειμώνα, ενώ συμμετέχει σε κάθε περιβαλλοντική πρωτοβουλία όπως στον πρόσφατο καθαρισμό στην παραλία του Σχινιά και την αποψίλωση του δάσους Παπαδημητρίου στα Μελίσσια. Η φωτογραφική κάλυψη των δράσεων του Συνδέσμου έχει ως μόνο στόχο την προβολή των δραστηριοτήτων του Συνδέσμου και όποιος φαντάζεται διάφορα, τότε κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια. Η συμμετοχή, εξάλλου, του καθενός είναι εμφανής και, επίσης, καταγράφεται στη συνείδηση Διοίκησης, εργαζομένων και εθελοντών.
• Η Διοίκηση του Σ.Π.Α.Π έχει ήδη προβεί σε επικοινωνία με τράπεζες και επιχειρήσεις για την εξεύρεση χορηγών του Συνδέσμου.
Ακολουθώντας τη νόμιμη οδό, η Διοίκηση του Σ.Π.Α.Π, μέσα από τους διαχειριστικούς και οικονομικούς ελέγχους που βρίσκονται σε εξέλιξη, επιχειρεί να βάλει τάξη στο Σύνδεσμο και θα συνεχίσει σταθερά να κινείται προς αυτή την κατεύθυνση.
Η Διοίκηση του Σ.Π.Α.Π υπηρετεί με συνέπεια τις δεσμεύσεις που ανέλαβε με την ανάληψη των καθηκόντων της, θα εξακολουθήσει να λειτουργεί με ενωτικό τρόπο και δεν θα μπει στη διαδικασία να απαντήσει σε οποιονδήποτε επιχειρεί να εξαργυρώσει κομματικά την όποια δήλωσή του.
Εάν ορισμένοι επιλέγουν να μην έρχονται στα όργανα και στις δράσεις του Συνδέσμου αλλά να λασπολογούν σε βάρος των προσπαθειών συναδέλφων, θα πέσουν οι ίδιοι στο βούρκο που δημιουργούν.
Γραφείο Τύπου Σ.Π.Α.Π
Μαρούσι, 27 Ιουλίου 2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου