Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

Εγκρίθηκαν προσλήψεις εποχικού προσωπικού στον ΣΠΑΠ

Την πρόσληψη προσωπικού πολιτικής προστασίας με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου δίμηνης διάρκειας και οκτάωρης απασχόλησης, ενέκρινε ομόφωνα το ΔΣ του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π). Ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ενημέρωσε, επίσης, τα μέλη του ΔΣ για το 1ο εθελοντικό πότισμα του Σ.Π.Α.Π την Κυριακή 10 Ιουλίου στην περιοχή της Πεντέλης, ζητώντας τη συνδρομή και ενεργοποίηση όλων των μελών του Συνδέσμου.
Επίσης, ο κ. Πατούλης, ενημέρωσε για τις ενέργειες που πραγματοποιήθηκαν κατά το προηγούμενο διάστημα, τις συναντήσεις που είχε με τους εντεταλμένους του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να επισπευστούν τα θέματα χρηματοδότησης του Σ.Π.Α.Π αλλά και πρόσληψης του απαραίτητου προσωπικού με καθήκοντα τον καθαρισμό κεντρικών και άλλων οδικών αρτηριών, αστικών και περιαστικών δασών και πυροπροστασίας.
Αναφερόμενος στο θέμα της εκπαίδευσης των εθελοντών, ο κ. Πατούλης, ενημέρωσε για τις διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη σε επίπεδο συνεργασίας με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο για την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων στον Άγιο Πέτρο για την εκπαίδευση των εγγεγραμμένων εθελοντών του Συνδέσμου, όπως, επίσης, για όλες τις ενέργειες που έχουν προωθηθεί σε επίπεδο προετοιμασίας και επιχειρησιακής ετοιμότητας του Σ.Π.Α.Π.
Παράλληλα, ενημέρωσε σχετικά με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μαραθώνα με την οποία εκπρόσωπος του Δήμου στον Σ.Π.Α.Π ορίστηκε ο Αντιδήμαρχος Σωτηρίου Ευάγγελος.
Στη συζήτηση που ακολούθησε σχετικά με την πρόσληψη εποχικού προσωπικού, τα μέλη του Σ.Π.Α.Π συμφώνησαν σχετικά με την πρόσληψη εξήντα έξι (66) διμηνιτών με ειδικότητα Εργάτες (ΥΕ 16) για την κάλυψη περιοδικών αναγκών πολιτικής προστασίας κατά την τρέχουσα θερινή περίοδο.
Σε επίπεδο προσλήψεων στον Σ.Π.Α.Π, αποφάσεις ελήφθησαν και για τη σύναψη μνημονίων συνεργασίας μεταξύ του Συνδέσμου και των αστικών μη κερδοσκοπικών οργανώσεων «Όμορφη Ελλάδα είναι η Καθαρή Ελλάδα», «Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων (ΚΕΑΝ)» και «ΕΛΙΞ – Πρόγραμμα Εθελοντικής Εργασίας» για τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα στο πλαίσιο αναφοράς για την προγραμματική περίοδο 2007-2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου