Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

"Δικαιώθηκαν" οι καταστηματάρχες !

Τα τραπεζάκια έξω και πάλι
Μετά από προσφυγή καταστηματαρχών του δήμου Πεντέλης, ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής Ηλίας Λιακόπουλος ακύρωσε την "απόφαση -χαράτσι"(τέλος κατάληψης τραπεζοκαθισμάτων) που είχε λάβει πριν λίγους μήνες η διοίκηση Στεργίου, σύμφωνα με την οποία οι επαγγελματίες της περιοχής καλούνταν να πληρώσουν 60 ευρώ ανά τ.μ. ετησίως.
Αυτό αναφέρει ανακοίνωση του συνδυασμού «Πεντέλη εν Δράσει», υπενθυμίζοντας παράλληλα, πως μέσω του επικεφαλής τους Αντώνη Φειδοπιάστη είχαν καταγγείλει έγκαιρα,
το "χαράτσι" που καλούνταν να πληρώσουν οι επαγγελματίες της περιοχής, καταψηφίζοντας τότε  την απόφαση, που σε εποχές οικονομικής …λαίλαπας "καλούσε τα καταστήματα να πληρώνουν στις δημοτικές ενότητες των Μελισσίων και Νέας Πεντέλης 100 ευρώ ανά τ.μ. ετησίως, όταν την προηγούμενη χρονιά, πριν γίνουν ακόμη τόσο δυσβάσταχτες οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης, τα τέλη στις δύο περιοχές ήταν 25€ και 10€ ανά τ.μ. αντίστοιχα"!!!
 Στην ιστορική εκείνη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής, προσθέτουν, μετά και την τοποθέτηση του Αντώνη Φειδοπιάστη, ο δήμαρχος κ. Στεργίου «έκανε σκόντο», αφού δήλωσε ότι ορίζει τα τέλη στα 60 ευρώ"!!!
Σημειώνουν τέλος ότι σε δελτίο τύπου που είχαν εκδώσει, τόνιζαν τα εξής:
“Τόσο απλά! Τη μια στιγμή 100, την άλλη 60! Μόνο που τα ανταποδοτικά τέλη δεν είναι ούτε στραγάλια, ούτε μπίλιες, για να εναλλάσσονται οι αριθμοί όπως στις λοταρίες.
«Χαράτσωμα», επί δικαίων και αδίκων! Από την άλλη πλευρά, άκρως συμπτωματικά, η πρώην Παλαιά Πεντέλη, στην οποία εκλεγόταν μέχρι πρότινος ο δήμαρχος, δεν διαθέτει καταστήματα που κάνουν χρήση των πεζοδρομίων…”
H «ΠΕΝΤΕΛΗ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ», χαιρετίζει την νίκη των καταστηματαρχών του δήμου μας που δίνει ανάσες στην εμπορική κίνηση και δηλώνει για άλλη μια φορά, ότι δεν πρόκειται να συναινέσει σε καμιά πρόθεση που στόχο έχει να ρημάξει οικονομικά την περιοχή μας. Καλεί όλους τους πολίτες να αντιδράσουν ενάντια σε όλους όσους υποβαθμίζουν την ποιότητα της ζωής στον τόπο μας!
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
«ΠΕΝΤΕΛΗ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου