Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Ναι στην ένταξη στο Σχέδιο Πόλης της 3ης & 4ης γειτονιάς

Η 20η Ιουλίου για πολλούς συμπολίτες μας, αλλά και για την ίδια την πόλη, είναι κατά την άποψη μας, σημαντική μέρα με θετικό πρόσημο. Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να παραλάβει τη πολεοδομική μελέτη για την ένταξη στο σχέδιο πόλης θυλάκων των περιοχών Λάκας Ρήγα, Παλιάγιαννη, Ηπειρώτικα, Κακιά Σκάλα και να την αναρτήσει (την ανάρτηση ακολουθεί διαδικασία υποβολής τυχών ενστάσεων).
Οι θέσεις της «Ανθρώπινης Πολιτείας» περιληπτικά ως διατυπώθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο από τον επικεφαλής της, Δημοσθένη Παπακωνσταντίνου και από το δημοτικό σύμβουλο και μέλος της επιτροπής ποιότητας ζωής Γιάννη Σαφλιάνη έχουν ως εξής:
Χαιρετίζουμε την εκκίνηση του σταδίου αυτού με τη παραλαβή και ανάρτηση της πολεοδομικής μελέτης. Για πολλούς συμπολίτες μας είναι δικαίωση 50 και πλέον ετών. Κάποιοι σήμερα είναι εγγόνια των αρχικών ιδιοκτητών. Η ένταξη στο σχέδιο πόλης της 3η και 4ης γειτονιάς πρέπει να προχωρήσει με βάση το εγκεκριμένο ΓΠΣ.
Για να φτάσουμε στη σημερινή αφετηρία υπήρξε μακρά διαδρομή και η συμμετοχή των προηγούμενων δημοτικών διοικήσεων, υπηρεσιακών παραγόντων και του συλλόγου «Πολεοδομικής Ανασυγκρότησης» στην επίτευξη του στόχου ήταν καθοριστική.
Με την ένταξη στο σχέδιο 400 στρεμμάτων, ουσιαστικά ήδη κατοικημένων περιοχών, χωρίς δασικά προβλήματα, με κανόνες σύγχρονης πόλης, όπου 60% των χώρων θα είναι κοινόχρηστοι-κοινωφελείς, αφενός ικανοποιείται ένα δίκαιο χρονίζον αίτημα, αφετέρου δίνονται λύσεις σε πολλά προβλήματα της υπάρχουσας πόλης (νέα σχολειά, νέοι χώροι πολιτισμού, κοινωνικής πολιτικής, πλατείες κ.α.).
Θέση μας είναι ότι η δημοτική κοινότητα Μελισσίων του Δήμου Πεντέλης στα πλαίσια των νομοθετικών ρυθμίσεων πρέπει να επιδιώξει την ένταξη στο σχέδιο πόλης και άλλων κατοικημένων εδώ και χρόνια περιοχών της, κινούμενη αυστηρά στα πλαίσια του εγκεκριμένου ΓΠΣ. Η επίσπευση της ανάρτησης των δασικών χαρτών για περιοχές όπως Μποκόρου, Δεξαμενής, Σαλίγκαρου είναι αναγκαία προϋπόθεση.
Με την ολοκλήρωση του υπάρχοντος ΓΠΣ η πόλη τελειώνει, δεν επεκτείνεται άλλο, δεν είναι λάστιχο.
Μπορεί σήμερα να έλαχε στη διοίκηση του σημερινού δημάρχου να φέρει το θέμα στο συμβούλιο προς υλοποίηση. Η αφετηρία όμως είναι πολλά χρόνια πίσω. Εμείς, η «Ανθρώπινη Πολιτεία», έστω και από τη θέση της αντιπολίτευσης δεν μείναμε αδρανείς, ούτε και σήμερα. Πριν 3 μήνες σε συνάντηση με το δήμαρχο, του αναλύσαμε το όλο ιστορικό και την αναγκαιότητα ένταξης των περιοχών αυτών, τονίσαμε τη κοινωνική, λειτουργική κα περιβαλλοντική διάσταση της ένταξης και ζητήσαμε την επίσπευση της.
Κατανοούμε τη σχετική καθυστέρηση αλλά ήταν μέσα στο χρονοδιάγραμμα που μας ζήτησε για να έχει τη σχετική ενημέρωση.
Σήμερα ζητάμε να προχωρήσει η διοίκηση με προσεκτικά βήματα για να μπορέσει το παρόν διοικητικό συμβούλιο μέσα στη θητεία του να ολοκληρώσει την ένταξη. Είναι εφικτό!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου