Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Στο έλεος του Θεού, το Πεντελικό !

Αποθαρρυντικό το οδοιπορικό του "Newsit" στην Πεντέλη

Απίστευτα πράγματα διαπίστωσαν οι συνάδελφοι ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ & ΛΑΜΠΡΟΣ ΧΑΒΕΛΑΣ στο οδοιπορικό που πραγματοποίησαν  στην Πεντέλη για λογαριασμό του ιστολογίου "Νewsit".  Συγκεκριμένα εντόπισαν καντίνα στη θέση Πουρναρά Πεντέλης με δύο φιάλες υγραερίου εκτεθειμένες στον ήλιο εν μέσω ισχυρών ανέμων και άλλα πικάντικα που κάθε άλλο παρά ήσυχους πρέπει να μας κάνουν να αισθανόμαστε, τόσο για το θέμα της πυρασφάλειας όσο & εκείνου της πρόληψης.

Εφιαλτικές καταγγελίες  από πυροσβέστες & Δημάρχους
Η κατάσταση τείνει να γίνει εφιαλτική αν ληφθεί υπ΄όψιν ότι ενώ βρισκόμαστε στο μέσο του καλοκαιριού, το Υπουργείο Εσωτερικών μόλις πριν από λίγες ημέρες (με τρομακτική καθυστέρηση) εδέησε να εγκρίνει  τα κονδύλια που θα διατεθούν στον τομέα της δασοπροστασίας!!!
Ωστόσο υπουργική απόφαση προς το παρόν δεν έχει υπάρξει, με αποτέλεσμα να μην έχουν εκταμιευθεί  ακόμα τα χρήματα από τους Δήμους !!!
Ο Δήμαρχός μας και Πρόεδρος επι σειρά ετων του ΣΠΑΠ Δημήτρης Στεργίου - Καψάλης κατήγγειλε στο Newsit  ότι "εκτός από τις απίστευτες καθυστερήσεις στην έγκριση των δαπανών, η εκταμίευση αυτη την ώρα θα οδηγήσει σε νέες καθυστερήσεις. Σοβαρό πρόβλημα, πρόσθεσε, έχουμε και με τους εθελοντές. Η έλλειψη εμπιστοσύνης του κόσμου στο κράτος έχει αδρανοποιήσει το θεσμό των εθελοντών".
Ενδεικτική της δραματικής κατάστασης είναι και η δήλωση του τωρινού  προέδρου του Συνδέσμου για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού(ΣΠΑΠ), Γιώργου Πατούλη, ο οποίος τόνισε πως  "είναι η μόνη χρονιά που σήμερα κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το θέμα της πυρασφάλειας και της πρόληψης".

Ενώ περιμένουμε, είπε,  τα κονδύλια για να μπορέσουμε να πάρουμε εργάτες και πυροφύλακες, ούτε οι Δήμοι, ούτε οι Σύνδεσμοι δεν έχουν πάρει ούτε την υπουργική απόφαση, ούτε φυσικά έχει γίνει εκταμίευση χρημάτων. Εδώ και 2 μήνες έπρεπε να γίνουν οι απαραίτητες ενέργεις καθαρισμού και αποψίλωσης, ώστε τα ρέματα και οι κοινόχρηστοι χώροι να μην είναι η πυριτιδαποθήκη του βουνού όπως είναι σήμερα. Σήμερα έχουμε 11 Ιουλίου και δεν υπάρχει πράσινο φως υλοποίησης των αποφάσεων. Και σήμερα όμως να έρθουν τα χρήματα, για να ολοκληρωθεί η πρόσληψη αυτών των υπαλλήλων θα πάρει πάνω από 20 ημέρες. Εμείς δεν έχουμε λάβει καμία υπουργική απόφαση, η ενημέρωση που έχουμε είναι μέσα από την ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών. Φέτος είναι η χειρότερη χρονιά σε επίπεδο προετοιμασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου