Τρίτη 28 Μαΐου 2013

«H Αρετούσα» τίμησε τους Ήρωες Κρήτες

  ... Σε Εκδήλωση για την  72η επέτειο  «ΜΑΧΗ της ΚΡΗΤΗΣ»
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κρητών  και φίλων της Ν.Πεντέλης «η Αρετούσα» τίμησε τους Ήρωες Κρήτες στον αγώνα για Ελευθερία στο πλαίσιο της  72ης  επετείου για τη μάχη της Κρήτης, στις 29 Μαϊου του 1941, διοργανώνοντας  εκδήλωση το Σάββατο 25 Μαΐου 2013 στη πλατεία της Ν. Πεντέλης.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης άρχισε με επιμνημόσυνο  δέηση στο μνημείο  των Ηρώων και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων και ο Πανηγυρικός της Ημέρας από την εκπαιδευτικό του  4ου Δημοτικού σχολείου Μελισσίων κ. Ζέτα Ξένου.
… «Εβδομήντα δύο  χρόνια από τη μεγαλειώδη αυτή πράξη αντίστασης των Κρητών,  κρατάμε στη μνήμη μας ζωντανή τη θυσία τους, που μας γεμίζει περηφάνια ως Έλληνες και συγκαταλέγεται στις πιο λαμπρές σελίδες της σύγχρονης Ιστορίας μας.
Ο ηρωικός τους αγώνας αποτελεί πηγή δύναμης και ελπίδας αλλά και πρότυπο δράσης για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε σήμερα» τόνισε ο Δήμαρχος Δημήτρης Στεργίου - Καψάλης 
στο χαιρετισμό του.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών Κωνσταντίνος Μανιάτης από την πλευρά του, είπε μεταξύ άλλων: «Η σημερινή επέτειος, είναι ημέρα τιμής και μνήμης για τον αγώνα των Κρητών -συμπατριωτών μας που έδωσαν για την υπεράσπιση της ελευθερίας, της αξιοπρέπειας και της δημοκρατίας. Η μάχη της Κρήτης και η σθεναρή αντίσταση του Κρητικού λαού συνέβαλαν στη θετική έκβαση του αγώνα ενάντια στον φασισμό.
Ιστορικά αγωνιστικά ορόσημα του Έθνους μας οφείλουμε να τα κρατάμε ζωντανά και αναλλοίωτα στο χρόνο ώστε να αποτελούν πολύτιμη παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές».
Την εκδήλωση, που έγινε στην πλατεία του Δήμου Πεντέλης, παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου – Καψάλης, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και πλήθος κόσμου.
Τον εορτασμό της επετείου πλαισίωσε κρητικό μουσικοχορευτικό συγκρότημα και φυσικά όλοι οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν τα κρητικά κεράσματα και μπόλικη τσικουδιά.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου