Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Ξενώνας & Υπηρεσία Υποδοχής ατόμων που ζητούν άσυλο, σε αίθουσα του αναρρωτηρίου πρώην ΠΙΚΠΑ Πεντέλης!

1. Στις 21/5/2013 λάβαμε γνώση Σύμβασης Χρησιδανείου που το «Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης» (Ε.Κ.Κ.Α.) υπέγραψε με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Δένδια με σκοπό
 «...το παραχωρούμενο ακίνητο θα χρησιμοποιηθεί από το χρησάμενο αποκλειστικά ως ξενώνας και υπηρεσία πρώτης υποδοχής και αρωγής ατόμων που ζητούν άσυλο ή είναι υπήκοοι τρίτων χωρών και ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού του άρθρου 11 του ν. 3907/2011 με την παροχή στέγης και ασφαλούς περιβάλλοντος αποκλειόμενης κάθε άλλης χρήσης». 
Το ακίνητο αφορά σε αίθουσα εντός του αναρρωτηρίου πρώην ΠΙΚΠΑ Πεντέλης.
2. Ο Δήμαρχος άμεσα επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Δένδια Νικόλαο από τον οποίο έλαβε διαβεβαίωση ότι, η χρήση αφορά μόνο παιδιά και αλλοδαπές κακοποιημένες γυναίκες και το Υπουργείο δεσμεύτηκε να στείλει στο Δήμο σχετικό διευκρινιστικό έγγραφο, αφού η σχετική σύμβαση άλλα γράφει όπως παραπάνω.
Παράλληλα έγινε επικοινωνία με την Πρόεδρο του Ε.Κ.Κ.Α. κυρία Ιακωβίδου Παναγιώτα, η οποία διαβεβαίωσε ότι θα μας κοινοποιηθεί και σχετική απόφαση του Ε.Κ.Κ.Α. για το θέμα που θα αφορά ΜΟΝΟ παιδιά και κακοποιημένες γυναίκες αλλοδαπών.
3. Στηρίζουμε το παιδί και την κακοποιημένη γυναίκα ανεξάρτητα χρώματος και εθνικότητας. Παράλληλα δηλώνουμε την σταθερή μας θέση ότι, στην Πεντέλη που επί εικοσαετία περίπου ταλαιπωρείται από τον «Καταυλισμό των Κούρδων» δεν χωράει άλλος καταυλισμός και μάλιστα σε χώρο εντός του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης και του Αναρρωτηρίου πρώην ΠΙΚΠΑ Πεντέλης, όπου υπάρχουν ΜΟΝΟ παιδιά.        
  
                                                          Δήμαρχος Πεντέλης                    
                                                      Δημήτριος Στεργίου-Καψάλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου