Τρίτη 28 Μαΐου 2013

ΒΟΗΘΩ ΤΟ ΠΙΚΠΑ ΠΕΝΤΕΛΗΣ 2η ΦΟΡΑ

Οι «ΓΕΙΤΟΝΕΣ»  δεν έμειναν ασυγκίνητοι από τις δυσκολίες του  γνωστού  ιδρύματος  που βοηθά παιδάκια από λίγων ημερών έως κάποιων ετών. Η προηγούμενη δράση μας μας έφερε σε επαφή με το προσωπικό, μάθαμε από πρώτο χέρι τις ανάγκες τους και θέλαμε να επανέλθουμε. Το καταφέραμε 6 μήνες μετά…
Προηγήθηκε τηλέφωνο για να μάθουμε τις ανάγκες της συγκεκριμένης χρονικής στιγμής, από τον  «ΓΕΙΤΟΝΑ» Κώστα Σέγκο. Η απάντηση ήταν εμβόλια, PREVENAR και MMR, καθώς και τα γνωστά… κυρίως χαρτικά και πάνες. Το χρονικό διάστημα που δώσαμε ήταν περίπου ένας μήνας.
Οι «ΓΕΙΤΟΝΕΣ» και σε αυτή την δράση ανταποκρίθηκαν και βοήθησαν με τις λιγοστές δυνάμεις τους το ίδρυμα.
Τα δύο ακριβά εμβόλια PREVENAR, αξίας 60€ έκαστο, μας τα χάρισαν καλοί φίλοι, το πρώτο η φαρμακοποιός Μαρία Καμπέρη στην οδό Φιγαλείας και το δεύτερο ο ένας εκ των χορηγών μας, η τεχνική εταιρεία «ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΠΟΨΗ»
Όμως πολλοί καλοί φίλοι βοήθησαν και για τα υπόλοιπα 11 εμβόλια MMR καθώς και με άλλα καλούδια, κυρίως βρεφικές πάνες.  Ο φαρμακοποιός Σωτήρης Καρβέλας στην οδό Ήρας, μας χάρισε 2 MMR, η φαρμακοποιός Δόγκα Βασιλική από Παπαφλέσσα 3 μας χάρισε 1 MMR καθώς και ο Κώστας Δελίτσικας από το φαρμακείο επί της Σαπφούς 4.

Ιδιαίτερα ευχαριστήρια στέλνουμε στους εργαζόμενους στο Δημοτικό Ωδείο Πετρούπολης που μας χάρισαν 4 MMR! Εκτός φαρμακείων τo ΚΑΛΑΜΑΚΙ-ΛΑΜΠΡΙΝΑΚΙ στον Αγ. Αντρέα, μας έδωσε ένα ακόμα ΜΜR.
Tα υπόλοιπα εμβόλια καθώς και πάνες ή  χαρτικά έφεραν οι γνωστοί φίλοι: Ιωάννα Χατζηχαραλάμπους, Θρ. Λαδόπουλος, Όλγα Παπαδοπούλου, Κώστας Ζώμπος, Κώστας Σέγκος, Νίκος Μπιρουράκης, Βασίλης Χαλακατεβάκης, Λουκία Αλαβάνου, Λαμπρινή Πέτρου αλλά και οι νέοι φίλοι Έφη Μαργαρίτη, Μαρία Δημητριάδου και Μάγδα Σαρλάμη.
Τα πράγματα που πήγαμε, μικρά σε όγκο χώρεσαν στο Yaris της Σχολής Οδηγών του Κώστα Σέγκου. Συνεπιβάτες ο Κώστας Ζώμπος και η Άντα Μονογυιού.
Στο Αναρρωτήριο βρεθήκαμε με τον Διοικητή του Γιώργο Πίγκο, που τα είπαμε αναλυτικά και σε κάποια σημεία συγκινητικά…Μας ενημέρωσε ότι οι θέσεις είναι γεμάτες και ότι φροντίζουν 40 παιδάκια, δυστυχώς με ελλιπέστατο προσωπικό, αφού από τις 150 περίπου οργανικές θέσεις, έχουν καλύψει μόνο το ένα τρίτο…
Μας προέτρεψε να διαδώσουμε την ιδέα της αναδοχής που θα βοηθήσει να αποφορτιστεί το ίδρυμα πιο γρήγορα, αφού ήδη νέα μωράκια, τουλάχιστον 20 τον αριθμό περιμένουν εδώ και κάποιους μήνες ακόμα στο ακατάλληλο πλέον για την ηλικία τους μαιευτήριο, λόγω έλλειψης θέσεων.
Παράλληλα, η Άντα Μονογυιού των  «DOGFISH GRAPHIC DESIGNERS» δώρισε το νέο σήμα του Αναρρωτηρίου Πεντέλης μετά από συνεννόηση με τον Γιώργο Πίγκο. Ένα νέο σήμα με μια καρδιά που αγκαλιάζει ένα ζευγάρι παιδικά ποδαράκια, σήμα που στηρίχθηκε σε μια αντίστοιχη φωτογραφία που τους είχε αγγίξει και συχνά χρησιμοποιούσαν. Ελπίζουμε το νέο αυτό σήμα να βοηθήσει την νέα πιο δυναμική επικοινωνία που θέλουν να περάσουν από αυτή τη χρονιά!
Ο Διευθυντής μας συνόδευσε μέχρι τον εξωτερικό χώρο όπου και μας έδειξε τους 4 νέους ηλιακούς θερμοσίφωνες που κατάφερε μέσα από τις προσφορές μας να αγοράσει στα παιδιά, ένα σημαντικό στόχο του, που μας τον συζητούσε πέρισι το φθινόπωρο.
Του ευχόμαστε καλή δύναμη στο δύσκολο έργο του και ευχόμαστε να καταφέρουμε, πάντα με την βοήθεια των φίλων μας να επανέρθουμε κάποια στιγμή για να τους ξαναβοηθήσουμε στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε.

             Λίγα λόγια για το «ΑΝΑΡΡΩΤΗΡΙΟ ΠΕΝΤΕΛΗΣ» (πρώην ΠΙΚΠΑ)
Αποτελεί ΝΠΔΔ και είναι Μονάδα Κοινωνικής Φροντίδας της «1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής». Παρέχει υπηρεσίες κοινωνικής προστασίας σε παιδιά και τις οικογένειές τους. Απευθύνεται σε βρέφη και νήπια που χρήζουν κοινωνικής φροντίδας, προστασίας και αποκατάστασης όταν: δε διαθέτουν οικογενειακό περιβάλλον, δε διαβιούν σε κατάλληλο περιβάλλον, βρίσκονται σε κίνδυνο, είναι εγκαταλελειμμένα, παραμελούνται, έχουν κακοποιηθεί με διάφορους τρόπους, η οικογένειά τους βρίσκεται σε κρίση, είναι θύματα εγκληματικής πράξης. Όλες οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν.
Σύντομο ιστορικό Ιδρύθηκε το 1937, ως περιφερειακή υπηρεσία του «ΠΙΚΠΑ». Το 1998, εντάχθηκε στον Εθνικό Οργανισμό Κοι­νωνικής Φροντίδας. Το 2003, λειτούργησε ως αυτόνομη αποκε­ντρωμένη Μονάδα Κοινωνικής Φροντίδας του Β’ Περιφερεια­κού Συστήματος Υγείας και Πρόνοιας Ατ­τικής. Από το 2005, λειτουργεί ως ΝΠΔΔ υπαγόμενο στη Β’ Υγειονομική Περιφέρεια Αττικής ενώ, από το 2007, υπήχθη στην Α’ (1η) Υγειονομική Περιφέρεια. Τα πρώτα χρόνια λειτουργίας του, φιλοξένησε παιδιά με φυματίωση και αδενοπάθεια και στη συνέχεια παιδιά με αναπηρία. Την τελευταία δεκαετία, φιλοξενεί βρέφη και νήπια, ηλικίας έως 6 χρόνων, που χρήζουν προστατευμένου περιβάλλοντος, κοινωνικής φροντίδας, προστασίας και αποκατάστασης.
Υπηρεσίες - Δράσεις
Κοινωνική φροντίδα και προστασία.
Προστατευμένη φιλοξενία και φροντίδα.
Αναπτυξιακή αποκατάσταση.
Πρόγραμμα αναδόχων οικογενειών.
Κοινωνική αποκατάσταση μέσω του θεσμού της υιοθεσίας.
Συμβουλευτική, κοινωνική στήριξη παιδιών σε οικογένειες με χαμηλό εισόδημα, με δυσλειτουργίες ή σε κρίση.
Στήριξη παιδιών σε οικογένειες με ένα γονέα.

Στελεχώνεται από Παιδίατρο, Διαιτολόγο, Επισκέπτη Υγείας, Εργοθεραπευτή, Κοινωνικό Λειτουργό, Λογοθεραπευτή, Νηπιοβρεφοκόμο και Παιδοκόμο, Νομικό Σύμβουλο, Νοσηλευτή και Βοηθό Νοσηλευτή, Φυσικοθεραπευτή.

                                            Επικοινωνία
                   Τέρμα Ιπποκράτους152 36 Π. ΠΕΝΤΕΛΗ

                                    Τηλ.: 213 20 59 800 -10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου