Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Δ. Στεργίου: «Μονόδρομος για την Τ.Α. η στήριξη των πολιτών»

«Σήμερα παρά ποτέ, η Αυτοδιοίκηση οφείλει να έχει ως μονόδρομο και αυτοσκοπό στη λειτουργία της, τη στήριξη του δοκιμασμένου συνανθρώπου που υπηρετεί και του Περιβάλλοντος που θα παραδώσει στη νέα γενιά», τονίζει με άρθρο του στην «aftodioikisi.gr», o δήμαρχος Πεντέλης, Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης  με αφορμή το διήμερο συνεδρίο της ΚΕΔΕ, οι εργασίες του οποίου ξεκινούν αύριο, στις 10.00, στα Γιάννενα.
Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι «ο τόπος μας, χρειάζεται πλέον ανατροπή του ύφους και του ήθους της Διοίκησης σε όλα τα επίπεδα και η αυτοδιοίκηση με βάση τη λειτουργία του δικαίου και του παραδείγματος μπορεί να δείξει το δρόμο».
Ολόκληρο το άρθρο εχει ως εξής:

Με αυτοδιοικητικά στελέχη που θα σέβονται το ρόλο που υπηρετούν μακριά από συμμαχίες και συμφέροντα. Με συνδικαλιστικά όργανα που θα έχουν απογαλακτιστεί από τον κομματοκεντρισμό τους. Με μηχανισμούς που θα εγγυώνται τη διαφάνεια και την καθαρότητα.
Όσον αφορά το θέμα της συζήτησης των ΚΑΠ (Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι) στο Συνέδριο της ΚΕΔΕ (Ιωάννινα), στηρίζουμε την άποψη ότι αυτοί θα πρέπει να διαμορφώνονται με βάση το ύψος των μονίμων κατοίκων κάθε Δήμου και όχι των εγγεγραμμένων.
Ο τόπος μας, χρειάζεται πλέον ανατροπή του ύφους και του ήθους της Διοίκησης σε όλα τα επίπεδα και η αυτοδιοίκηση με βάση τη λειτουργία του δικαίου και του παραδείγματος μπορεί να δείξει το δρόμο.
Σήμερα παρά ποτέ, η Αυτοδιοίκηση οφείλει να έχει ως μονόδρομο και αυτοσκοπό στη λειτουργία της, τη στήριξη του δοκιμασμένου συνανθρώπου που υπηρετεί και του Περιβάλλοντος που θα παραδώσει στη νέα γενιά.
Ας βρούμε το χαμένο μας δρόμο μέσα από την ανταλλαγή απόψεων επιδιώκοντας να ακούμε και όσα δεν μας αρέσουν, γιατί ο οφέλιμος βοηθά, ο αρεστός κολακεύει.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου