Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Αδύνατη η κυκλοφορία των πυροσβεστικών οχημάτων, στους δασικούς δρόμους του Πεντελικού!!!

            Οργανώνεται ο συντονισμός  δράσεων πρόληψης
              & αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών 
Η οργάνωση συντονισμού  δράσεων πρόληψης - αντιμετώπισης δασικών πυρκαγιών στο Δήμο Πεντέλης, ήταν το αντικείμενο της συνεδρίασης του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (Σ.Τ.Ο) Πολιτικής Προστασίας  του Δήμου Πεντέλης, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη  15 Μαΐου στο Δημαρχείο, μετά από πρόσκληση του Δημάρχου κ. Δημήτρη Στεργίου - Καψάλη.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Τοπικοί Αντιδήμαρχοι, οι υπεύθυνοι Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, ο εκπρόσωπος του Δασαρχείου, οι  Διοικητές των Αστ. Τμημάτων του Δήμου, οι Διοικητές του 9ου και 12ου Πυροσβεστικών Σταθμών, εκπρόσωπος του Σ.Π.Α.Π,  ο Διοικητής του Αναρρωτηρίου Πεντέλης και εκπρόσωποι των Εθελοντικών ομάδων.
Το κύριο  πρόβλημα το οποίο αναδείχθηκε είναι:
♣ Οι κατεστραμμένοι δασικοί δρόμοι σε όλη την έκταση του Πεντελικού της Ζώνης Ευθύνης του Δήμου μας. Η κυκλοφορία των πυροσβεστικών οχημάτων στους δασικούς δρόμους του Πεντελικού στη Ζώνη  Ευθύνης μας  επί το πλείστον, είναι αδύνατη.
Προγραμματίστηκαν:
► Η   κοπή χόρτων και  η συντήρηση πυροφυλακίων.
► Συντήρηση-γέμισμα-ασφάλιση υδατοδεξαμενών ελικοπτέρων.
► Η στελέχωση των πυροφυλακίων και των τμημάτων άμεσης επέμβασης.
► Έλεγχος Εξοπλισμού.
► Αναβάθμιση ειδών προστασίας Εθελοντών.

Η φωτιά αντιμετωπίζεται πρίν να εκραγεί και αυτό σημαίνει πρόληψη – πρόληψη – πρόληψη.  Γιατί το τραγελαφικό πλέον είναι ότι δεν έχουμε δάση στο βουνό, αλλά ότι απέμεινε, είναι δάση στον οικιστικό ιστό των πόλεών μας.  
Βρίσκοντας συνιστώσες που μας ενώνουν, όλοι μαζί συντεταγμένα θα πολεμήσουμε και φέτος με σώμα και ψυχή για τη διαφύλαξη το δασικού μας πλούτου!

                              Όλοι μαζί νικάμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου