Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Δωρεάν Παροχή Ψυχιατρικής Φροντίδας από την Ε.Π.Α.Ψ.Υ.

                Συνεργασία Δήμου Πεντέλης με την Ε.Π.Α.Ψ.Υ. 
Ο Δήμος Πεντέλης σε συνεργασία με την Ε.Π.Α.Ψ.Υ. (Εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξης & Ψυχικής Υγείας), σας κοινοποιεί το παρακάτω σχετικό για ενημέρωση και για τις κατά κρίση και ανάγκες ενέργειές σας.
Ο Δήμος Πεντέλης σε συνεργασία με με την Ε.Π.Α.Ψ.Υ. μπορεί να δρομολογεί κατ'οίκον επισκέψεις και όπου απαιτείται, ολοκληρωμένη παρέμβαση ψυχιάτρου.
Για πληροφορίες, επικοινωνείστε με τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Πεντέλης στα τηλέφωνα: 213 20 50072 Γ. Λιαγκάκης / 210 80 32 722 Μ. Καρυπίδου /
 213 20 500 78 Π. Κουλάκου.
                                              ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ε.Π.Α.Ψ.Υ.:
Σας ενημερώνουμε ότι το Κέντρο Ημέρας για άτομα με ψυχοκοινωνικά προβλήματα της Εταιρείας Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας ( Ε.Π.Α.Ψ.Υ) ενισχύει τη λειτουργία του με την ανάπτυξη ενός Κέντρου παροχής υπηρεσιών ψυχικής υγείας στην κοινότητα σε κατοίκους του 5ου Ψυχιατρικού Τομέα(Δήμοι και Κοινότητες Αμαρουσίου, Βριλησσίων, Διονύσου, Δροσιάς, Κηφισιάς, 
Λυκόβρυσης - Πεύκης, Ωρωπού, Μαραθώνα, Πεντέλης, Ραφήνας - Πικερμίου, Σπάτων - Αρτέμιδας), στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007 - 2013» στον άξονα προτεραιότητας 14 «Εδραίωση της μεταρρύθμισης στον Τομέα Ψυχικής Υγείας» και συγχρηματοδοτείται από το Υπουργείο Υγείας. Πρόκειται για ένα πιλοτικό πρόγραμμα διάρκειας 2 ετών, το οποίο στοχεύει στην παροχή πρωτοβάθμιας ψυχιατρικής φροντίδας στην κοινότητα με την ταυτόχρονη αποσυμφόρηση των εξωτερικών ιατρείων των νοσοκομείων και τη μείωση του χρόνου νοσηλείας των ασθενών καθώς και τη δικτύωση των υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας του 5ουΤοΨυ.



                               Σε αυτό το πλαίσιο οι υπηρεσίες θα παρέχονται δωρεάν σε όλους 
                                                 και αφορούν τους ακόλουθους τομείς:
 ● Ψυχιατρική διάγνωση, αξιολόγηση και παρακολούθηση
 ● Συνταγογράφηση ψυχιατρικών φαρμάκων σε ασφαλισμένους του ΕΟΠΠΥ
 ● Κατ' οίκον παρέμβαση σε: οξέα ψυχιατρικά περιστατικά, υποστήριξη ψυχικά πασχόντων μετά από μακρά νοσηλεία, ασθενείς με ψυχοκινητικά προβλήματα, ασθενείς με οργανικές παθήσεις και συνοδές ψυχικές διαταραχές
 ● Συμβουλευτική, βραχεία ψυχοθεραπεία σε άτομα, ομάδες, ζεύγη, οικογένειες
 ● Ημερήσιο πρόγραμμα ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης για ενήλικες (18-45) με σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα και ψυχοκοινωνική έκπτωση
 ● Κοινωνική Λέσχη για ενήλικες με ψυχοκοινωνικά προβλήματα που διαβιούν στην κοινότητα (ομάδες δημιουργικής απασχόλησης, ενδυνάμωσης και βελτίωσης δεξιοτήτων)
 ● Κοινοτικές δράσεις, σεμινάρια για θέματα ψυχικής υγείας, προαγωγή ψυχικής υγείας στην κοινότητα
 ● Παροχή εκπαίδευσης σε επαγγελματίες ψυχικής υγείας
 ● Παροχή εθελοντικής εργασίας και εκπαίδευση εθελοντών
 ● Ομάδα συνηγορίας για άτομα με προβλήματα ψυχικής υγείας:πληροφόρηση, ενδυνάμωση, διασύνδεση, εκπροσώπηση για νομικά θέματα και θέματα δικαιωμάτων.
 ● Δικτύωση με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και κοινωνικούς φορείς του 5ου Τομέα Ψυχικής Υγείας
 Το προσωπικό του Κέντρου Ημέρας στελεχώνεται από:
 Επιστημονικό Υπεύθυνο (Κωνσταντίνος Παπακωνσταντίνου, Ψυχίατρος), 2 Ψυχίατρους, 5 Ψυχολόγους, 2 Κοινωνικούς Λειτουργούς, Εργοθεραπευτή, 2 Νοσηλευτές, Διοικητικό Υπάλληλο, Επιστημονική Γραμματεία και Βοηθητικό Προσωπικό.


Διεύθυνση: Σαλαμινομάχων 24 Ε, Μαρούσι. 
Τηλέφωνο: 210 8100901, 210 6100089
 e-mail: dcentre@epapsy.gr, www.me – psyxi.gr,
 www.epapsy.gr, www.facebook.com/daycentrefranco

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου