Τρίτη 14 Μαΐου 2013

353 δενδρύλλια «ΜΝΗΜΗΣ» στο Πεντελικό

Με τη δενδροφύτευση  353 δενδρυλλίων στο Πεντελικό, την Κυριακή 12 Μαΐου 2013 το πρωί άρχισαν οι εκδηλώσεις μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων στην Αθήνα, από τη Συντονιστική Επιτροπή Νεολαίας της Παμποντιακής  Ομοσπονδίας  Ελλάδος, σε συνεργασία με το Δήμο Πεντέλης. Ένα μνημόσυνο για τους 353.000 νεκρούς του Πόντου, θύματα των Νεότουρκων και του Κεμαλισμού, που επί αιώνες κατοικούσαν στη περιοχή και μετέτρεψαν το λαό των Ποντίων, σε ένα λαό προσφύγων και διασποράς.
Στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων συμπεριλαμβάνεται η ενημέρωση του κόσμου με οπτικοακουστικό υλικό, από τα περίπτερα τα οποία έχουν εγκατασταθεί στην πλατεία Συντάγματος. 
Την 18η Μαΐου το πρωί θα πραγματοποιηθεί αιμοδοσία με σύνθημα:
«Δίνουμε αίμα για το αίμα που χύθηκε», το απόγευμα ποδηλατοδρομία στην Αθήνα, με έναρξη το Μουσείο της Ακρόπολης ώρα 17.30 και λήξη το Σύνταγμα,  θα ακολουθήσει μουσική συναυλία και όπως κάθε χρόνο ολονυχτία. Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται την Κυριακή 19 Μαΐου το πρωί με επιμνημόσυνη δέηση, ομιλίες και πορεία προς την Τουρκική πρεσβεία.

Στην έναρξη των εκδηλώσεων στην Πεντέλη,  παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου – Καψάλης, ο βουλευτής  κ. Καπερνάρος Βασίλης, ο Αντιπεριφεριάρχης Β. Τομέα κ. Μανιάτης Κων/νος, Αντιδήμαρχοι και  εκπρόσωποι Συλλόγων Ποντίων από άλλους Δήμους.
Στο Δήμο μας την 19η Μαΐου 2013, θα τελεστεί μνημόσυνο στη Κεντρική πλατεία Ελευθερίας (πλατεία Αγ. Γεωργίου) της Δημοτικής Κοινότητας Μελισσίων, με καταθέσεις στεφάνων και ομιλία του Δημάρχου Πεντέλης Δημήτρη Στεργίου – Καψάλη, σε συνεργασία με το Σύλλογο Ποντίων Μελισσίων.
Γιατί, όσο καλύτερα γνωρίζουμε το χθες, τόσο καλύτερα κατανοούμε το σήμερα και τόσο πιο σταθερά και σίγουρα βαδίζουμε στο αύριο….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου