Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

ΟΧΙ στη Ναρκω-καταστολή !!!

   Βολεύει τη κυβέρνηση, μια νεολαία μισοζαλισμένη ...
                       Aντίθετη όχι μόνο στη χορήγηση υποκατάστατων ναρκωτικών απ' τα δημόσια νοσοκομεία αλλά και στο νομοσχέδιο του Μ. Παπαϊωάννου για τα ναρκωτικά, που νομιμοποιεί τη χρήση τους, δηλώνει με ανακοίνωσή της η "ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΕΝΤΕΛΗΣ". Καλεί δε τους εργαζόμενους, τους νέους & όλο το λαό να αντιδράσουν αποφασιστικά ενάντια στην καταστροφή και τον όλεθρο που ετοιμάζουν για τη νεολαία.
"Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, τονίζει η "ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΕΝΤΕΛΗΣ", συνεπικουρούμενη από τα άλλα κόμματα της αστικής τάξης καθώς και από τη μεγάλη πλειοψηφία των αιρετών στη Τοπική Διοίκηση, θέλοντας να ποδηγετήσει τις αντιδράσεις και τους λαϊκούς αγώνες απέναντι στη βαρβαρότητα της πολιτικής της, που εξελίσσεται κάθε μέρα και με μεγαλύτερη ένταση απέναντι στα λαϊκά στρώματα, έριξε προς βοήθεια της καταστολής ,των κατασταλτικών μηχανισμών της και τη ναρκω-καταστολή. Η νομιμοποίηση των ναρκωτικών που εξήγγειλε η κυβέρνηση, με δήθεν δάκρυα για τους χρήστες που φυλακίζονται, στοχεύει μόνο στο μυαλό και την ψυχή κυρίως των νέων ανθρώπων, αλλά και όλου του λαού.
Μια νεολαία μισοζαλισμένη, με σκυμμένο το κεφάλι βολεύει τη κυβέρνηση για το πέρασμα της πολιτικής τους. Μια νεολαία που στερείται τα δικαιώματά της στην Παιδεία, την Υγεία, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, αλλά έχει "δικαίωμα" να καλλιεργεί χασίς σε γλάστρες, είναι ακίνδυνη για το καπιταλιστικό σύστημα που με νύχια και δόντια υπερασπίζονται, όλοι τους.

Τα ναρκωτικά είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που εφαρμόζεται, δεν είναι ελεύθερη επιλογή κανενός ούτε αρρώστια. Αυτοί που χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τους χρήστες, τους ονομάζουν πρόβλημα που πρέπει να απομακρυνθεί από το κέντρο της Αθήνας και να μοιραστεί σε όλα τα νοσοκομεία, τους καταδικάζουν να είναι για πάντα εξαρτημένοι με τη μεθαδόνη, που θα τη μοιράζει το ίδιο το κράτος, αλλά και ιδιώτες γιατροί και φαρμακεία.
Για πρόληψη, θεραπεία, επανένταξη δεν γίνεται κανένας λόγος. Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΕΝΤΕΛΗΣ για άλλη μια φορά δηλώνει την αντίθεσή της με όλα τα ναρκωτικά, καθώς και με τη χορήγηση της μεθαδόνης. Η δημιουργία ενός αντιναρκωτικού μετώπου είναι επιτακτική ανάγκη σήμερα. Χρειάζεται μέτωπο συγκεκριμένων αιτημάτων και διεκδίκησης, αλλά και αντιμετώπισης μοντέρνων, ψευτομοντέρνων, έως και παραδοσιακών αντιδραστικών απόψεων για τα θέματα των ναρκωτικών, της εγκληματικότητας και της νεολαίας, που είναι πάρα πολύ επικίνδυνες. Το αντιναρκωτικό κίνημα σήμερα πρέπει να έχει σαφή αντιμονοπωλιακό προσανατολισμό και ξεκάθαρο πλαίσιο πάλης. Ένα τέτοιο μέτωπο συσπειρώνεται γύρω από το ΕΣΥΝ που δεκαετιες τώρα παλεύει την τοξικομανία με σαφές πλαίσιο που δείχνει τον άλλο δρόμο ανάπτυξης που θα βάλει μπροστά τους ανθρώπους και τις ανάγκες τους και όχι το κέρδος.
Η υπεράσπιση του δικαιώματος των χρηστών για θεραπεία δημόσια και δωρεάν είναι ζήτημα συνολικά του λαϊκού κινήματος. Είναι επιτακτικό καθήκον όλων των εργαζομένων και του λαού ο αγώνας για να μην περάσει το νέο σχέδιο απελευθέρωσης των ναρκωτικών.
Η χορήγηση υποκατάστατων ναρκωτικών απ' τα δημόσια νοσοκομεία, αλλά και η νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου Δικαιοσύνης για «ορθολογικοποίηση» της χρήσης, δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα της χρήσης των ναρκωτικών ουσιών. Ο τοξικοεξαρτημένος νεολαίος δεν μπορεί να μπει στο καντάρι της Δικαιοσύνης ή να αντιμετωπιστεί φαρμακευτικά. Στόχος της κυβέρνησης και των συνοδοιπόρων της είναι να νομιμοποιήσει στη συνείδηση του λαού το πρόβλημα των ναρκωτικών και τη χρήση τους, να κάμψει τις διαρκώς εντεινόμενες αντιδράσεις απέναντι στην απάνθρωπη πολιτική της. Σε ότι αφορά τη χώρα μας τα αποτελέσματα από τα προγράμματα μεθαδόνης έχουν πολύ μικρή αποτελεσματικότητα (10%) ως προς το στόχο της απεξάρτησης ενώ τα «στεγνά» προγράμματα, τα οποία κατάργησαν το μύθο πως ο τοξικομανής δεν θεραπεύεται, έχουν να επιδείξουν αξιοζήλευτα ποσοστά επιτυχίας (>70%).
Τα κοινωνικά αίτια που γεννούν την εξάρτηση όπως αυτά με ανάγλυφο τρόπο αποτυπώνονται στους δείκτες ανεργίας και υποαπασχόλησης, στην κοινωνική ανασφάλεια, στην εμπορευματοποίηση των σχέσεων, στην αποξένωση και την αλλοτρίωση της ανθρώπινης προσωπικότητας, στην ολοένα αυξανόμενη περιθωριοποίηση και τον κοινωνικό αποκλεισμό συγκεκριμένων ομάδων πληθυσμού, στην κυριαρχία των πολιτιστικών υποπροϊόντων και της ναρκωκουλτούρας συνεχίζουν να διαβρώνουν τον κοινωνικό ιστό και απλώνουν ένα αόρατο πλέγμα δεσμών στα νέα παιδιά.
Αυτή τη θέση είχαμε σαν ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΕΝΤΕΛΗΣ, και στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο στις 3 Αυγούστου , όταν ενημερωθήκαμε από τη Διοίκηση του Δήμου ότι με βάση την απόφαση της κυβέρνησης τα δημόσια νοσοκομεία στη περιοχή μας θα έχουν και αυτά κέντρα διανομής μεθαδόνης. Η τοξικομανία δεν είναι νόσος, με την ιατρική έννοια του όρου. Είναι ένα σύμπτωμα ενός χρεοκοπημένου και σάπιου συστήματος που δε φείδεται να σπρώχνει στο θάνατο τους νέους διαμέσου της πώλησης «φυγών» από την αβάσταχτη πραγματικότητα που το ίδιο φτιάχνει.
Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΕΝΤΕΛΗΣ έχει ξεκάθαρες και πολύ συγκεκριμένες προτάσεις και θέσεις αντιμετώπισης της μάστιγας των ναρκωτικών οι οποίες βρίσκονται στην αντίπερα όχθη με τις πολιτικές των υπόλοιπων δημοτικών παρατάξεων όπως εκφράστηκαν στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο αλλά και από τις μετέπειτα ανακοινώσεις τους στο τύπο, εμείς παλεύουμε και διεκδικούμε τα εξής.
 Όχι σε ΟΛΑ τα ναρκωτικά.
Άρνηση του διαχωρισμού μαλακών-σκληρών.
Όχι αποποινικοποίηση του χασίς.
Πολιτική «μείωσης της ζήτησης» και όχι «μείωσης της βλάβης».
Αύξηση των κονδυλίων του προϋπολογισμού για κοινωνική πολιτική και εφαρμογή πανελλαδικού αντιναρκωτικού σχεδίου δράσης (πρόληψη, απεξάρτηση, κοινωνική επανένταξη).
Αποκλειστικά δημόσιες, δωρεάν, σύγχρονες υπηρεσίες πρόληψης, απεξάρτησης, κοινωνικής επανένταξης.
Θέσπιση προγράμματος για την εφαρμογή πρωτογενούς πρόληψης που θα στοχεύει τα αίτια και όχι τα αποτελέσματα της τοξικομανίας (εκπαίδευση, εργασία, οικογένεια, πολιτισμός, ασφαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματα, ΜΜΕ, στρατός, ψυχαγωγία-ελεύθερος χρόνος).
Καμία επιχειρηματική δραστηριότητα στο χώρο της πρόληψης, απεξάρτησης και κοινωνικής επανένταξης
Όχι στα προγράμματα υποκατάστασης, που συντηρούν και δεν θεραπεύουν.
Αποκλειστικά δημόσιες, δωρεάν, σύγχρονες θεραπευτικές κοινότητες «στεγνών» προγραμμάτων σε όλη την επικράτεια ανάλογα με τις ανάγκες. Πλήρης εργασιακή και κοινωνική επανένταξη των απεξαρτημένων.
Εξοντωτικές ποινές για τους εμπόρους. Εκπαιδευμένο σώμα δικαστών για τα ναρκωτικά.
ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου